?ÇERKEZLER MUSTAFA YALÇIN? DEDİ

19.03.2019 12:35:09

Cumhur ittifakı AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın, Birleşik Kafkasya Derneği üyeleri ile bir araya geldi?

 

Cumhur ittifakı AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın, Birleşik Kafkasya Derneği üyeleri ile bir araya geldi?

Mevlana Mahallesi Tepe Düğün salonunda Çerkez vatandaşlarla kucaklaşan Yalçın önce sorunları dinledi sonrasında çözüm önerilerini anlattı. Programa, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Milletvekili Taner Yıldız çok sayıda vatandaş katıldı.

Desteklerinden dolayı Çerkezlere teşekkür eden Mustafa Yalçın, ?Allah öncelikle devletimize zeval vermesin. Bu seçimlerin devletimiz için faydası büyük. Bu ittifakı kuran ülke için kaygı çeken büyüklerimize teşekkür ediyorum. Sizin burada bizi kucaklamanız, bu oluşuma katkı verdiğinizi gösteriyor. Allah bizleri sizden ayırmasın. Bugün olduğu gibi yarın da Talas´ımız için birlikte karar alıp, birlikte yol kat edeceğiz? dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çerkezlerin vatanseverliğine vurgu yaparak, ?Türk milletinin evladı ama Çerkez kökenli kardeşlerim. Hepimiz farklı yerlerde farklı ırklarda doğmuşuzdur. Ama bu millete ailemize sahip çıkmak durumundayız. Sayın Devlet bahçeli ve Cumhur başkanımız yüz akımız Recep Tayyip Erdoğan, ülke için kaygı duyarak ittifak kurdular. Bu ittifak birilerini başkan seçme için değil, olayı bu kadar sığ görürsek yanılırız. Bunun için de birliğimizin bereket olduğunu bileceğiz? diye konuştu.

Mustafa Yalçın´ın 2 yılda Van´a yaptığı hizmetlerin önemine vurgu yapan Taner Yıldız ise, ?Birçok insanımızın göremediği Van´da, zor şartlarda ve bütün risklere rağmen gitti ve vatan toprağımızdır diyerek, görevini yaptı. HDP, CHP ve İYİ Parti ittifakı HDP eş başkanı tarafından ilan edildi. ?Eğer benim oylarımla seçilecekseniz benim dediğimi yapacaksınız´ dedi. Cumhur ittifakı Türkiye´nin birliği ve bütünlüğü için karar verilen bir ittifaktır? ifadelerini kullandı.

Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü ise, ?Necip toplum olan Çerkezlere bu yüce vatan kucak açtığı tarihten bu güne kadar, saygıları, sadakatli, ve çalışkanlıkları Çerkezlerin necip bir toplum olduğunu göstermiştir.Tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak bu toplumun kırmızı çizgileridir. Kayseri´de 85, Talas´ta ise, 20 bin Çerkez vatandaşımız yaşıyor?  şeklinde konuştu.