CEPLERİMİZDEKİ BİLGİSAYARLAR!

27.01.2015 11:55:32

Teknolojik gelişimin hız kesmeden devam ettiği şu günlerde akıllı telefon kullanımı bakımından oldukça ilerideyiz. Kayseri'de vatandaşların bir çoğunda androidli telefon kullanımı yaygın hale geldi. Vatandaşlar fiyat aralığı gözetmeksizin teknolojiye a

Hüseyin Bey, “Teknolojiyi kullanım yaşı her geçen gün daha da aşağı yaşlara gerilemektedir. Artık sokakta oynayan çocukların ellerinde bile telefon var. Genel olarak android telefonları satıyoruz. Fiyatları yüksek olmasına rağmen, artık alımlarda fiyat çokta fazla gözetilmiyor. Telefon kullanımı öyle bir hale geldi ki ekmek gibi su gibi yanımızdan ayırmıyoruz. Artık insanlar bir telefonla yetinmez oldu. Neredeyse üç tane telefonu aynı anda kullanan kişiler var. Telefonla yapılamayacak hiçbir şey yok. Evinin arabasının borcunu telefondan ödüyor, faturasını yatıyor, maç tutkunları skorlarını canlı canlı takip ediyor, bir nevi ceplerinde mini bir bilgisayar taşıyorlar. Yana yana bilgisayar arama devri sona erdi gibi. Çünkü artık elimizde kullandığımız en kötü telefonlarımız bile bilgisayar kadar özellikli” ifadesini kullandı.

Cep telefonu almaya gelen ve çiftçilikle uğraşan Cengiz Karakurt, “Tarla işleriyle uğraşırken artık şehir merkezine gelip banka banka gezmiyorum. Aldığım akıllı telefon ile bütün işlerimi neredeyse yapıyorum. Tarlamda ekinimle uğraşırken bankadan EFT ve havale yapabiliyorum. Gerekse de hesaplarımı kontrol edebiliyorum. Almış olduğum ürünün fiyatı benim için önemli değil. Çünkü bana zamandan kazanmama neden oluyor. Bu yüzden tercih ediyorum” dedi. (Haber: Berna Utaş Utangan)