ÇELİK´İN ANKARA TEMASLARI

26.02.2017 22:24:13

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ankara´da bir dizi programa katıldı. Ankara´da iki ayrı Bakan ile bir araya gelen Başkan Çelik, bu bakanlıkların Kayseri´deki yatırımlarına ilişkin görüşmeler yaptı. Başkan Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ankara´da önemli toplantılara iştirak etti ve iki Bakan ile Kayseri´nin yatırımlarına ilişkin önemli görüşmelerde bulundu. Başkan Çelik, Ankara´daki ilk gün programında Başbakanımız Binali Yıldırım´ın da teşrifleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın Beştepe Millet Kongre Merkezi´nde düzenlediği Çevre Projeleri Açılış Töreni´ne katıldı. Program esnasında devreye alınan 120 tesisin ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Mustafa Çelik, ?Günümüzde artan nüfus yoğunluğu ve aşırı tüketimin oluşturduğu çevre kirliliği bütün ülkelerin dikkat etmesi gereken konuların başında yer almaktadır. Hamdolsun ki biz çevre duyarlılığı olan ve yaptığı işlerde de bu duyarlılıkla çalışan bir belediyeyiz. Şehrimizdeki katı atıklar için düzenli depolama tesisi kurduk, atık su arıtma için de ilçelerimizdeki tesislerin sayısını arttırıyoruz. Ayrıca daha temiz bir hava için şehir merkezimizde kullandığımız doğal gazı ilçelerimize de taşıyoruz. Bunların dışında çevreyi koruma adına birçok proje yapıyor, yeşil alan oranını artırmak için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz? dedi.

BAŞKAN ÇELİK SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Ankara´da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık´ı da ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede şehrimizdeki askeri alanların durumu ele alındı. Başkan Mustafa Çelik, Hava İkmal Bakım Merkezi´nin taşınması ve buraya Şehir Parkı yapılması projesinde gelinen noktayı da Bakan Fikri Işık´a anlattı ve Bakan Işık ile birlikte projeyi detaylarıyla ele aldı.

BAŞKAN ÇELİK, BAKAN ÇELİK İLE BİRLİKTE

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´i de ziyaret ederek bir görüşme yaptı. Başkan Çelik, ziyarette Beydeğirmeni bölgesine yapılacak olan ve bir anlamda hayvancılık organize sanayi bölgesi olması düşünülen projeyi Bakan Çelik´e anlattı. Başkan Çelik, ayrıca İlkini Felahiye´de yapacakları Toplu Ahır Projesi hakkında da bilgi verdi. Başkan Mustafa Çelik, Türkiye´de örnek olacak bu projeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in de takdir ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ankara´da TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Müdürü Erdal Çakmak´ı da ziyaret etti. Başkan Çelik, üretilen milli mühimmatları ve savunma alanında kat ettiğimiz mesafeleri görmekten büyük gurur duyduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Başkent´te yaptığı ziyaretlerin yanı sıra AK Parti´nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı´na da iştirak etti. Ankara Arena Spor Salonu´nda yapılan toplantıya Başbakanımız Binali Yıldırım da katıldı. Kampanyanın büyük bir coşku içinde tanıtıldığını ifade eden Başkan Çelik, yarının güçlü Türkiye´si için yeni sistemin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ÇELİK ANKARA TEMASLARI