ÇELİK`E TEŞEKKÜR!

15.10.2014 11:46:25

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kabe'nin bir şubesi olan camilerin temizliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kabe’nin bir şubesi olan camilerin temizliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya ve beraberindeki heyet Başkan Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ederek camiler için yaptıkları hizmet ve destekten dolayı teşekkür etti.

 

Camilerin Müslümanlar için Kabe’nin bir şubesi olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Cami; günde 5, haftada bir, yılda iki kez değişik periyotlarda bir araya geldiğimiz, toplandığımız kutsal yerlerdir. Camiler hepimizin mekanıdır. Dolayısıyla bu mekanlar için yapılacak her işte birlikte çalışmamız gerekiyor. Belediye olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız. İnsanların sürekli ve yoğun olarak kullandığı camilerin temizliğine büyük önem veriyoruz. Camilerimizin temizliğiyle ilgili Cami Temizleme Ekipleri oluşturduk. Vatandaşımız bu çalışmalarımızdan çok memnun olduğunu söylüyor ve bize de dua ediyor” dedi.

 

  Başkan Çelik sözlerini şöyle noktaladı; ”Müftülük olarak yapacağınız etkinliklere katılmaya gayret edeceğim. Özellikle kan verme etkinliğinize destek vereceğim. Gençlerimiz ve kadınlarımızın eğitimi başta olmak üzere her türlü etkinliğe de destek vermeye hazırız.”

           

Camilerin temizliği konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Çelik’e teşekkür eden Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya hafta boyunca yapılacak etkinlikler konusunda da bilgiler verdi. Yahya Çankaya şöyle konuştu,“2014-2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kocasinan İlçe Müftülüğü olarak bazı etkinlikler yapacağız. Maksadımız, vatandaşlarımıza camilerimizin fonksiyonlarını bir kez daha hatırlatmak. Bu yılki ana temamız ‘Cami ve Gençlik’ olarak belirlendi. Camiler Haftası boyunca Kızılay’la birlikte kan verme kampanyası da düzenleyeceğiz.  Camilerin temizliği konusunda gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı sizi ve ekibinizi kutluyor, teşekkür ediyoruz.”

 

Ziyaret sonrası Kocasinan Müftüsü Yahya Çankaya Başkan Çelik’e çiçek takdim etti. Başkan Çelik misafir heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.