ÇELİK KIYIMA BAŞLADI

1.07.2015 10:28:35

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nde başlayan kıyım rüzgârları, hız kesmeden devam ediyor. Bir çok ismin emekliliği istendi, önemli görev değişiklikleri yapıldı, belediye dedikodu ile çalkalanıyor?

 

  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kıyım gibi kararların altına imza atmaya devam ediyor. Belediye´de önceki gün başlayan kıyım rüzgârı, sert esiyor. Bu durum da büyük huzursuzluğa neden oluyor.

   Mehmet Özhaseki´nin milletvekilliği genel seçimleri için istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na dikey geçiş yapan Mustafa Çelik,  ramazan ayının ortasında atama ve yer değiştirmeler ile gündeme damga vurdu. Özhaseki ekibinin içinde büyük bir budamaya giden Çelik´in tavrı, ilginç ve razaman ayında incitici bulundu.

   Büyükşehir Belediyesi´nde ilk iş olarak Genel Sekreter Mustafa Yalçın´ın yerine, Hüseyin Beyhan´ın getirilmesiyle birlikte, ortalık resmen toz-duman. Özhaseki´nin kadrosunu dağıtmakta ısrarlı görünen Çelik, kendi yapılanmasını sağlamak adına ilginç bir tavır içerisinde. Seyit Ahmet Okur (Sağlık Daire Başkanı)), Hayrı Naziksoy (Genel Sekreter Yardımcısı) ve Sami Dayangaç´ın  (Basın-Yayın) emekliliği istendi. Bu isimler ile çağrılıp yüz yüze görüşüldü ve yol ayrımına gidildiği net olarak ifade edildi.

   SIR KÜPÜNE ÖDÜL,

  Bu arada Özhaseki döneminin özel Kalem Müdürü Ali Yılmaz, KAYMEK´in başına getirildi. Bu ödül gibi görevlendirmede, Yılmaz´ın Özhaseki´nin ?sır küpü? olarak bilinmesi nedeniyle gerçekleştiğine vurgu yapıldı. Bununla birlikte Spor A.Ş´nin yönetiminin başında bulunan Ali Üstünel ise, Kayserispor Kadir Has Tesisleri´ne görevlendirildi.

  Bu arada Kültür Daire Başkanı Oktay Durukan´ın da bu görevden alınarak, başka yere gönderileceği, Büyükşehir Belediyesi içinde operasyonların devam edeceği sızan bilgiler arasında.

  KİMLER GELİYOR

  Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nde tüm bu gelişmeler yaşanırken, Çelik´in kendine yakın isimleri göreve getirmek için düğmeye bastığı bildirildi. Bu isimlerden  Kocasinan Belediyesi´ne bağlı Kayseri İmar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Nuralan ve Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Yıldırım´ın, Büyükşehir´e geçişinin sağlanacağına vurgu yapıldı. Yine Kocasinan Belediyesi´nden Salih Özgöncü´nün Büyükşehir´e özel kalem müdürü olarak gideceği de kaydedildi.

  Tüm bu gelişmelerle birlikte en büyük sürpriz Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı´nda yaşandı. Dayangaç´ın emekliliğinin istenmesinin ardından, Refik Tuzcuoğlu´nun gayretleriyle rektörlükte göreve Başlayan Osman Yalçın´ın da Büyükşehir´in bünyesine alındığı ortaya çıktı.

   KİBİRLİ; HEP KİBİRLİ!

   Büyükşehir Belediyesi´nde art arda yaşanan atamalar ve emekliliğe zorlama tavrı, büyük rahatsızlığa ve gerginliğe neden oldu. Birçok daire başkanının görevden alınması, kiminin emekliliğe sevk edilmesi, kimilerinin pasifize edilmesi, ?Çelik, Özhaseki dönemini kökten bitiriyor, yaptığı temizlik bunun işareti? denildi. Bu gelişmelerle birlikte Çelik´e dair eleştiriler de dozajı artarak devam ediyor. 7 Haziran seçimlerine kadar, Özhaseki´nin gölgesinde kalan Çelik´in, özellikle 7 haziran sonrası sergilediği tavır ile vatandaş nezdinde geçerli not alamadığına işaret ediliyor. ?Gururlu ve kibirli tavırları dikkat çekici? vurgusunun yapıldığı eleştiriler silsilesinde, ?Bu mantıkla devam edilme i halinde hem belediye, hem kendisi çok şey kaybedecek? yorumlarına yer veriliyor.

  Bu haftayı görevden alma ve emekliliğe sevk etme ile geçiren Büyükşehir B:elediyesi´nde her an yeni gelişmeler bekleniyor?(Bekir ASLANTAŞ)



Anahtar Kelimeler: ÇELİK KIYIMA BAŞLADI