Çelik, haddini bil!

24.10.2015 11:07:43

CHP ikinci sıra milletveki adayı bahçeceoğılunun meydandaki seçim pankartının indirilmeye çalışılmasına il başkanı ayandan çok sert tepki geldi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri ikinci sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu´nun Cumhuriyet Meydanı´ndaki bir marketin üstünde bulunan seçim pankartını vinçle indirmeye çalışması tartışmaya neden oldu. İl Başkanı Mustafa Ayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e ?Haddini bil!´ İkazında bulunarak , ?Sen suyunu dağıt çöpünü temize? diyerek sert çıktı.

Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi 2. Sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioığlu´nun seçim bürosu üzerinde bulunan pankartın Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından kaldırılmak istenemesine CHP´liler tepki gösterdi. İl binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ile milletvekili adayları katıldı. Büyükşehir Belediyesi´nin hukusuz davranmaka suçayan Ayan, ?Yönetim erkini elinde bulunduran belediyeler tüm imkânları kullanıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İbrahim Bahçecioğlu´nun seçim bürosu üzerindeki pankartı encümen kararıyla indireceğini düşünerek, zabıtalarla indirmeye çalıştı. Ancak orası Yüksek Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu denetimi altındadır. Büyükşehir Belediyesi´nin değil! Büyükşehir Belediyesi her yere hukuksuz pankart asmakta. Eski terminal binası alanında bulunan çevre bantlarına AKP adaylarının fotoğrafları asılı. Sen önce hukuksuz astığın pankartları indir.  Büyükşehir Belediyesini kendi görevini yapmaya davet ediyoruz. Çelik, sen suyunu dağıt çöpünü temizle. Mustafa Çelik haddini bil!? diye konuştu.

AKP´nin Bahçecioğlu soyadından korktuğunu öne süren Ayan, ?İbrahim Bahçecioğlu´nun babası Niyazi Bahçeçioğlu senin oturduğun koltukta 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. Hiçbir hukuksuz işleme karışmadı, kendisine bir mezar yeri bile satın almadı. Onlar Bahçecioğlu soyadından korktuğu için pankartı indirmek istedi. Oysaki Belediye başkanının Bahçecioğlu soyadına saygı duyması gerekir. Çirkin bir şekilde indirilmeye çalışılan pankartı biz şikâyet ettik ve İl Seçim Kurulu pankartta hiçbir sakınca bulmadı. İl Seçim Kurulu yaptığımız itiraz sonucu CHP lehine karar vermiştir. O pankart, 31 Ekim saat 17:00´a kadar yani seçim yasağı başlayana kadar orada asılı kacaktır. O pankartı zamanı geldiğinde biz kendi ellerimizle indireceğiz? ifadelerinde bulundu.

İbrahim Bahçecioğlu ise, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

?O koltuğa olan saygımdan Mustafa Çelik´e sayın diyerek hetap ediyorum. öncki gün yaptığı bu hareketle yalnızca CHP´lileri germeye çalışmıştır. Diğer partililer kale surarına pankart asarken onları neden görmediniz?  Biz hukuka aykırı bir iş yapmadık. Ancak onlar bir pankarttan korktukları için neler yapıyorlar!? 



Anahtar Kelimeler: Çelik haddini