ÇEKİNMİYORUZ

25.02.2015 19:24:35

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek dün Hacı Boydak Kulüp Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Mehmet Özdilek, geçtiğimiz hafta oynan Konyaspor ve yarın oynanacak olan Galatasaray maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu

Suat Altın İnşaat kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, haftalık basın toplantısı için dün objektif karşısına geçti. Hürriyet-Yeniköy Tesisleri`nde düzenlenen basın toplantısında önemli konulara değinen Özdilek, ``Galatasaray`dan çekinmiyoruz`` dedi. Toplantısına Malatya`da düşen iki uçakta şehit olan 4 pilot ile ilgili taziye mesajı ile başlayan tecrübeli teknik adam, ``Malatya'da keşif uçuşu yapan 4 askerimiz için Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar dileyerek başlamak istiyorum. 2 tane cezalı futbolcumuz var. Edinho ve Gökhan takımla birlikte olamayacak. 4 haftalık süreç bir futbolcu için zor bir süreç Bunun haricinde bu hafta içinde Drenthe'nin sakatlığı var. 2 gündür takımla birlikte çalışamıyor. Uğur Demirkol'un bir sakatlığı var. Onların haricinde bir sorunumuz yok.`` diye konuştu. 

Güzel galibiyet aldık

Torku Konyaspor galibiyetini değerlendiren Özdilek, ``Geçen hafta güzel bir galibiyet aldık. Galibiyetten çok ortaya konulan oyun ve kazanma coşkusu daha önemliydi. Hem iyi oyun ve hem de bol golle süslemek, takım ve camia adına önemli bir güven silsilesi olduğunu düşünüyorum. Bakıldığı zaman bu süreç bütün takımlar için de sorunlu geçiyor. Ama biz kendi işimizi yaptığımız süreçte diğer işlerin bizi ilgilendirmediğini düşünüyorum`` şeklinde yorumlarda bulundu.

Kazanmak için gidiyoruz

Galatasaray maçı hakkında konuşan Özdilek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ``Yarın lig liderine karşı oynayacağız. Bizim için zorluk derecesi neyse rakip içinde aynı zorluk derecesi var. Oraya giderken düşüncemiz kazanmak ve buraya geri dönmek. Bu potansiyelimiz var, özgüvenimiz var, bu moralimiz var. Ve bunu yapabilecek gücümüzün olduğuna inanıyorum. Bu tür müsabakalar futbolcular için de önemli müsabakalar. Kendilerini hatırlatma ve gündemi değiştirme adına güzel olacak. Kolayı seçmeyeceğiz. Onu söyleyim bir kere. Oynadığı oyundan keyif alan herkese de gösteren bir Kayseri Erciyesspor olacak. Rakibi iyi analiz ettik. İyi çalıştık. Hepsini yoğun bir şekilde analiz ettik. Oraya giderken ki hepimizin tek düşüncesi, beklide birçok insanın yapamaz dediği şeyi yapıp geri dönmek olacak. Futbol sahada oynanan bir oyun. Burada yapacağınız performans sizi bir yerlere taşıyacak. Açıkçası takımdaki oyuncu grubunun profili, son oynadığımız müsabaka ve futbolcuların kendilerine olan güveni bu maç esnasında bizi çok farklı boyutlara getirir. Kolayı seçmeyeceğiz. Gündemi değiştirmek ve olay yaratmaya bakacağız.  Bunu yarın akşam sahaya yansıttığımız zaman İstanbul'dan puanla döneriz.``

Her puan çok değerli

Kalan maçlar ve hedefleri hakında açıklamalarına devam eden Mehmet Özdilek, ``Bizim için her puan çok değerli. Ligin son 13 haftası. Bakıldığı zaman 7 içerde ve 6 dışarıda maçımız var. Bunları doğru analiz edip, bu konuda istediğimiz yerde bitirmek istiyoruz. Bundan hiçbir şüphem olmadı. Devre arasında geldiğimde bulunduğumuz konum ve sonrasındaki gelgitler takıma olan güvenimden hiçbir zaman geri adım attırmadı bana. Dolayısıyla her maçı tek tek düşüneceğiz. Galatasaray maçını da diğer maçlardan hiç farklı görmüyoruz. Rakibe saygı duyuyoruz. Ligin en üstündeki takımdır. Bizde neler yapabileceğimizi biliyoruz. Rakibe karşı önlemlerimizi aldık. Zafiyetlerini biliyoruz. En iyi şekilde de değerlendireceğiz. Buna uygun oyuncularımızda var. İnanıyorum ki takımda bunlara reaksiyon olarak yarın o sahadan istediğini alarak ayrılacağını düşünüyorum. Pape`nin durumu bugün belli olacak Bunların dışında Pape için bugün olumlu cevap gelecektir. İşlemleri olumlu tamamlanırsa Pape yarın akşam Galatasaray maçında sahada olacaktır`` diye konuştu. 

(Haber-Fotoğraflar Memduh BORZAN)



Anahtar Kelimeler: ÇEKİNMİYORUZ