ÇARŞI BU İŞE KARŞI!

5.10.2015 17:15:24

Siyasi partilerin mitingleri için Yer altı Çarşı kapatılır iken esnaf bu duruma veryansın ederek, ?Bizim zararımızı kim karşılayacak. Kimse bize bu konu hakkında fikrimizi sormuyor? dedi.

 

 Milletvekili seçimleri 1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek ve vatandaşlar ikinci defa sandık başına gidecek. Seçime giren siyasi partiler, seçime 25 gün kala çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Kayseri 10 Ekim cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu´nu ağırlayacak. 7 Haziran seçimlerinden önce olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinden önce de miting yapacak siyasi partiler için Cumhuriyet Meydanı kullanılacak. Şehir merkezinde gerçekleştirilecek olan mitingler için Yer altı Çarşısı gün boyu kapatılıyor. Esnaf bu duruma veryansın ederek, ?Bir gün önceden haber verip çarşının açılmayacağını bildiriyorlar. Bizim zararımızı kim karşılayacak. Kimse bize bu konu hakkında fikrimizi sormuyor? şeklinde konuştu.

/resimler/2015-10/5/1717006157941.jpg

Yer altı çarşısı esnafları mitingler yüzünden çarşının gün boyu kapatılmasına tepki göstererek, ?Bir günlük ciromuz ortalama 5 yüz 6 yüz lira. Hepimizin dükkân kirası, elamanlarının maaşı, elektriğimiz gibi bir sürü giderimiz var. Bizim bir günü boş evde geçirmemiz demek çok büyük zarar. Çarşımızı kapatıyorlar ama bu bir günlük zararımızı hiçbir şekilde karşılamıyorlar. Hükümetin kurulmamasından dolayı zaten her şey aldı başını gitti. Önceki seçimlerdeki mitinglerde de kapanmıştı çarşı. Her şeyi sil baştan aldık. Buradaki bu kadar esnafa yazık değil mi?? dedi.

Miting olmadan bir gün önce kendilerine haber verildiğini belirten esnaflar miting yapan tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak, ?Bir gün önceden gelip yarın ki miting için çarşı kapalı olacak diyorlar. Bizim o güne herhangi bir işimiz mi var, bir müşterimize söz mü verdik sormuyorlar. Her şey emrivaki ilerliyor. Esnaflar olarak bu durumdan şikâyetçiyiz. O halde bir günlük zararımızı karşılasınlar. Çalışmadığımız günün ve saatin zararını tazmin etsinler? ifadesini kullandı.

Haber: Berna Utaş Utangan/ Foto: Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: ÇARŞI KARŞI