ÇANAKKALE ZAFERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE ANILDI

20.03.2015 14:48:43

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda ‘Çanakkale Zaferi`nin 100. Yıldönümü Anma Programı' düzenlendi. Programa Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel konuşmacı olarak katıldı.


Fotoğraflar üzerinden Çanakkale Savaşı hakkında dikkat çekici bir sunum yapan Taha Uğurluel, Erciyes Üniversitesi'nde böyle kalabalık bir salonda öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi. Uğurluel, fotoğraflarla yaptığı sunumda Çanakkale'deki şehit atalarımızın aziz hatıralarını korumamız ve unutturmamız gerektiğinin altını çizdi. Çanakkale Savaşı'nın hiç yayınlanmamış fotoğraflarını da gösteren Uğurluel, Çanakkale'yi her Türk vatandaşının görmesi gerektiğini, bu yaşanmış büyük destansı savaşın acılarını ve kahramanlıklarının bilinmesi gerektiğini belirtti.
Uğurluel ayrıca, Dün onlar bu işin hakkını verdiler. En küçüğü de en yaşlısı da bunu yaptı ve o gün onlardan canlarını vermeleri istendi. Bu gün kimse bizden canımızı vermemizi istemiyor. Bir tek şey isteniyor bizlerden, oda oturduğumuz sıraların, tuttuğumuz kalemlerin hakkını vermek. Sizler bu harika duruşunuzla zaten bu işin hakkını veriyorsunuz” şeklinde konuştu.
Konferans Talha Uğurluel'in kitaplarını imzalamasının ardından son buldu.