ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

20.03.2015 09:56:18

Çanakkale Zaferinde şehit olan 250 bin asker Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Vali Vekili Mustafa Masatlı, Gençlerin Çanakkale anılarını bilmesi gerekiyor” dedi.

 

Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'nde, Kara Komutanlığı desteği ile yapılan Çanakkale Şehitleri'ni anma töreni düzenlendi.

   Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe Vali yardımcısı Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Mehmet Ali Candan, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Namık Boran, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler, askerler ve öğrenciler katıldı. Törene katılanlara Kayserili şehitlerin fotoğraflarından oluşan yaka kartları takıldı. Anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından öğrencilerin oratoryo gösterisi ile devam etti. Oratoryoda okunan Çanakkale Türküsü ve Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiiri izleyicilerin gözlerini doldurdu. 

Oratoryonun ardından Çanakkale konulu serginin açılışı yapıldı. Sergide tüm Kayserili şehitlerin isimleri, fotoğraflar, mektuplar, gazeteler ve askerlerin eşyaları incelendi. Serginin ardından anma töreninin son durağı olan Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi Spor Salonuna geçildi. Spor salonunda, davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

İnsanların tarihten ders alması gerekiyor”

 

Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, bu vatanın kolay alınmadığını ifade ederek, Bu vatan için canları pahasına savaşan kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyorum. İnsanların tarihini bilmesi ve tarihten ders alması gerekiyor. Bizde bu hafta valilik olarak birçok program yaptık. Gençlerin Çanakkale'yi, Çanakkale anılarını bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Şehitlere ahde vefamızı göstermemiz gerekiyor”

Kocasinan Kaymakamı Mehmet Ali Candan ise, Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'ndeki bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiğini söyleyerek, Tüm Türkiye'de ve ilimizde çeşitli etkinliklerle şehitlerimiz anıldı. Onları her zaman anmamız ve ahde vefamızı göstermemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ