CAMİLER DOLUP TAŞTI

22.06.2017 16:52:55

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 21 Haziran 2017 Çarşamba´yı 22 Haziran 2017 Perşembe´ye bağlayan gecenin Yüce Rabbimizin kitabında belirttiği üzere ?bin ay?dan daha kıymetli olan Kadir Gecesi olması münasebetiyle, Hunat Camii´nde yatsı ve teravih nam

 

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 21 Haziran 2017 Çarşamba´yı 22 Haziran 2017 Perşembe´ye bağlayan gecenin Yüce Rabbimizin kitabında belirttiği üzere ?bin ay?dan daha kıymetli olan Kadir Gecesi olması münasebetiyle, Hunat Camii´nde yatsı ve teravih namazı öncesi Kadir Gecesi temalı bir sohbet yaptı.

Sohbetinin başında, Kadir Gecesi´nin günahlardan, hatalardan, kusurlardan dolayı Yüce Allah´a tevbe ve istiğfar etme gecesi olduğuna, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem´in buyurduğu gibi, ?Ya Rabbi! Sen, affedicisin. Affetmeyi seversin. Öyleyse beni de affet!? diye dua etmenin, yalvarıp yakarmanın gecesi olduğuna vurgu yapan Sayın Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bu gece, kadir ve kıymetin, onur ve değerin başka yerlerde arandığı, gafletle geçen, günahla kirlenen günlerin, ayların, yılların ve dahi bir ömrün affı için bizlere verilen büyük bir fırsattır. Bu gece içerisinde neler yapmamız ve bu geceyi nasıl idrak etmemiz gerektiğini Efendimiz aleyhisselam, mü´minlerin annesi olan Hz. Aişe radıyallahuanha´ya öğretmişti; o da şu sözleriyle bizlere öğretiyor: ?Bir gün, ya Rasulullah! Eğer Kadir Gecesi´ne erişirsem ne yapmalıyım, diye sordum. O da bana şu duayı öğretti: Ya Rabbi! Sen, affedicisin. Affetmeyi seversin. Öyleyse beni de affet!´ Bu duayı yalnızca dilimizle değil, kalbimizde hissederek yapmalı ve okumalıyız.

Bu gece, Kur´an-ı Kerim´in 97. Sûresi olan ?Kadir Sûresi´nden öğrendiğimiz üzere, melekler ve özellikle de Cebrail aleyhisselam, her bir iş için yeryüzüne inerler. Hz. Cebrail, sadece peygamberlere vahiy getirmek için gönderildi; ama Peygamberimizin vefatından sonra, her Kadir Gecesi´nde, Kur´an´ın gönderilişi hürmetine yeniden iner yeryüzüne. İman etmeliyiz ki şu anda melekler aramızda dolaşıyorlar, bizleri görüyorlar. Bizlere esenlik diliyorlar. Halimizi, durumumuzu Rabbimize arz ediyorlar. Ve bizlere şahitlik ediyorlar. Bundan daha güzel bir ikram, bundan daha güzel bir müjde var mıdır acaba bizler için??

?BU GECE KENDİMİZİ HESABA ÇEKMELİYİZ!?

Sayın Güven, kıymeti bilinerek tan vakti ağarıncaya değin bu gecenin ibadet ve taatle, af ve mağfiretle geçirilmesini tavsiye etti. Sadece bir gecelik ibadet yapıp af dilemekle yetinildiğinde ve diğer zamanlarda hayatımızda olumlu bir değişikliğe gidilmediğinde, bunun hiçbir değerinin olmayacağını ifade ettikten sonra, sözlerine şöyle devam etti:

?Bizler, bu gece büyük bir muhasebe yapıp kendimizi hesaba çekmeliyiz. Bunu yaparken de kesinlikle riyadan ve kibirden uzak olmak zorundayız. ?Bu Ramazan´da neler kazandım? Gelecekte bugünden daha güzel olarak neler yapmalıyım?´ diye kendimizi sorgulamalı ve hayırlı başlangıçlar için güzel kararlara varmalıyız. Devamlı tefekkür halinde olmalıyız. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem´in zikrettiğimiz o meşhur duasını dilimize vird edinip kalbimize yerleştirmeliyiz.

Bu gece, sabaha kadar yapacağımız ibadet ve taatlerimizde, dua ve niyazlarımızda, zulme uğrayan, memleketleri işgal altında olan, yalnızca Yüce Mevla´nın rızası için gayret gösteren kardeşlerimizi de unutmamalıyız.?

Sayın Güven, sohbetini gecenin ruhunu yansıtan dualar ederek tamamladı.

Cemaate, camilerin sahur vaktine kadar açık olduğunun bilgisi verildi. Teravih namazı sonrasında zikir ve tesbihatlar yapıldı. Sonrasında cemaatle tesbih namazı kılındı. Sahur vaktine kadar ibadetle, taatle, tefekkürle, duayla vaktini bereketlendiren cemaate, İl Müftülüğümüz, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla sahur yemeği ikram edildi. Son olarak Sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından, Kadir Gecesi programının tamamlanması üzerine cemaat evlerine dağıldı. 



Anahtar Kelimeler: CAMİLER DOLUP TAŞTI