"CAMİİ İLE ARSA TAKASI YAPAN İLK BELEDİYE BİZ DEĞİLİZ"

3.08.2020 10:44:00

Cami ile arsa takasını yapan ilk belediyenin kendileri olmadığını kaydeden Ahmet Çolakbayrakdar, "Mecliste bile konuşurken ret oyu veren grup yapılan iş doğru diyor." dedi

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar,  "Yapılan iş maliye hazinesi ile Kocasinan Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü arasında bir takas işlemidir. İlk yapan belediye Kocasinan Belediyesi değildir. Bundan öncesinde de bu ve benzeri takaslar yapıldı. Elimizde cami arsasının tapusu var, bu cami arsasının tapusu elbette ki kamuda olması lazım. Kocasinan Belediyesini tapusunu Milli Emlak Müdürlüğüne veriyoruz doğru olanı yapıyoruz. Karşılığında siz demez misiniz, Kocasinan Belediye Başkanına bu tapuyu veriyorsanız karşılığında da bir şey alalım demez misiniz? İlgili kurumları değerlendirmiş, fiyatlandırmış bunu verdiğimizde de karşılığında da kuşçu bölgesinde bir miktarında da sosyal tesisi olarak Kocasinan Belediyesinin kullanmış olduğu bir arazidir. Orada bir algı oluşturmaya kalkışmak o işi de sanki çok daha böyle büyük bir hale getirmenin kimseye bir faydası yok hele ki şehrimize hiç faydası yok. Şehrin adını burada farlı bir şekilde ön plana çıkarmanın bir faydası yoktur. Şehrimizde yaşayan insanlardan birçok yerde de bu yapılan iş doğru bir iştir, haklı bir iştir ve bu haklı bir işi Kocasinan Belediyesi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmıştır" dedi.
Vatandaşların Kurban Bayramını kutlayan Çolakbayrakdar "Ömrümüzden bir Kurban Bayramı daha gidiyor. Bayram dediğimiz ama biraz daha coşku akla gelir. Uzun zamandır göremediğimiz eş, dost, akraba ile bir araya gelme şansıdır. Bu bayramda diyoruz ki mümkün olduğunca görüşmeleri mesafeli bir şekilde yapalım. Hakikaten ah o eski bayramlar diyebileceğimiz bir bayram yaşıyoruz ama en kısa süre içerisinde özlediğimiz bayramlara, bayram tadında bayramlara yaşayabilmek dileği ile bu Cennet Vatanda sağlık huzur içerisinde ezan sesleri ile bu topraklarda nice nice bayramlar yaşamayı bütün hemşerilerimize Allah nasip etsin" ifadelerini kullandı.