ÇALIŞIYORUZ!

4.01.2016 10:11:05

AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen ´Nöbetçi Vekil´ uygulaması kapsamında sıra Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı´ya geldi. Atçı vatandaşların sorunlarını dinledi.

 Yapılan basın açıklamasında konuşan AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, basında yer alan terör örgütüne destek veren belediyelere kayyum atanacağı ile ilgili haberlere, ?İş makinelerinin valilikler emrine verilmesi ya da belediye başkanların görevlerinden alınarak yerine kayyum atanması gibi netleşmiş olan bir şey yok? dedi.

   AK Parti İl binasında yapılan basın açıklamasına, AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar katıldı.

   Açıklamada konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ?Kayseri´de her cumartesi günü bir milletvekili nöbetçi vekil Kayseri´nin dertlerini dinliyor, problemleri ile uğraşıyor ve Kayseri halkının isteklerini karşılıyor. Bugün de yine böyle bir toplantı için sizlerle beraberiz? dedi.

   Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı ise, ?Bugün Kayseri´ye nöbetçi vekil olarak geldim. Kayseri´deki değerli halkımızla bir araya geleceğiz. Problemleri, sorunları konuşacağız. Belirli periyotlarla Kayseri´ye yine geleceğim? ifadelerinde bulundu.

   Meclisle ilgili bilgiler veren Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, ? Her zaman olduğu gibi çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Meclis çalışmalarımız haricinde de Kayseri´deki halkımızın arasına gelip onların dertlerini dinliyoruz. Yerel yönetimler başkan yardımcılığı görevim nedeniyle de toplantılara katıldık.  Kayseri ile ilgili projelerin devamı ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor? şeklinde konuştu.

    Basın toplantısında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara´da çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, ?Hepinizin bildiği 1 Kasım seçimlerinin üzerinden 2 aylık bir süre geçti. Bizler Ankara´da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hükümetin seçim öncesinde verdiği epeyce vaatler vardı. İlk 100 gün içerisinde kanun gerektirmeyen Bakanlar Kurulu kararları ile olan çalışmalar devam ediyor. Kayseri milletvekilleri olarak kendi aramızda istişareler yapıyoruz. 7 milletvekilimizin bir araya gelmesi, İl Başkanımızla birlikte istişare yaparak tüm konuları değerlendiriyoruz. Bizim amacımız Kayseri´ye hizmet etmek. Biz bunları hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da Kayseri ile ilgili projeleri takip ediyoruz? açıklamalarında bulundu.

    Yerel yönetimlerle ilgili de konuşan Özhaseki, ?Belki Türkiye gündemine mâl olan işin esasını ve doğrusunu anlatmayan malumat hakkında bilgi vermek istiyorum. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hep karşıma çıkan soru, ?Siz yetkileri yerele doğru devrediyorsunuz. Avrupa´da böyle, siz yereli güçlendirirken peki bunu kötüye kullanan birtakım belediyeler var. Bunlar ne olacak´ diyorlar. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir haberde belediye iş makinalarının, itfaiye ya da buna benzer araçların merkeze toplanacağı valilikler emrine verileceği hatta görevden alınıp yerine kayyum atanacağı gibi birtakım haberler var. Arkadaşlar işin doğrusunu yapmak lazım. Art niyetli belediye başkanları için bütün belediyeler cezalandırılmaz. Art niyetli belediyelere bakarak yasa yapılmaz. Yani Türkiye´de 1300´den fala belediye varken bu belediyeler içerisinde büyük bir bölümü gece gündüz fedakârca çalışırken siz sadece bir elin parmakları kadar olan belediye başkanları için bunların haklarını kısıtlayamazsınız. Tabi kötü niyetli insanlara karşı birtakım tedbirler alınacak. O tedbirlerin ne olacağı konusunda çok değişik fikirler var. O fikirler hususunda da yapılacak çalışmalar ile ortaya net bir tavır çıkacak. Şu anki belediye yasasının 57. Maddesinde görevini kötüye kullanan belediye başkanları için çok net tutumlar var. Eğer bir belediye üstüne düşen görevi halkına karşı yapmıyorsa temizliği yapmıyorsa veya buna benzer üstüne düşen hizmetleri yapmıyorsa bir mahkeme tespiti ve İçişleri Bakanlığından alınacak izinle valilerimiz bu görevi çok rahat bir şekilde yaptırabilirler. Sonra da o yaptırdıkları işin parasını İller Bankasına yazı yazarak kesebilirler. Bu kanun kötü niyetli birkaç kişi çıkarsa onun önünü kesmek için yapılmıştır. Yoksa belediye başkanını görevden alıp yerine kayyum ataması için yapmaz. Bizim yaptığımız çalışma da bunun üzerine dayalı. Bizim amacımız demokrasi kültürünü geliştirmek. Yerel yönetimleri güçlendirebilmek Bu yoldan tavizimiz yok. Özyönetim ilan edenlerin başına gelenler de böyle bir durumdur. Devletin parçalanmasına kimse razı olmaz. Devletin kendisine vermiş olduğu iş makinalarını terörün emrine veren insanlara seyirci kalınmaz. Bu coğrafyada hepimiz birlikte yaşıyoruz, güçlü olmak durumundayız. Yapılan çalışmalar bunlardan ibaret. Kesinleşmiş bir durum yok. AK Partinin tavır alarak meclise kadar getirmiş olduğu bir durum yok. Yani araçların valiliklerin emrine verilmesi, iş makinelerinin valilikler emrine verilmesi ya da belediye başkanların görevlerinden alınarak yerine kayyum atanması gibi netleşmiş olan bir konu yok? diye konuştu.

   Bir gazetecinin sorduğu, ?PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir imam ?Hendek kazmak farzdır´ dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? sorusuna yanıt veren Özhaseki, ?İslam tarihine baştan sona defalarca okudum ama hiçbir şekilde hendek kazmanın farz olduğuna dair bir şeye rastlamadım. Eğiğr onun kastı müşriklerin saldırılarından, kâfir ordularının saldırılarından Müslümanların canlarını, namuslarını korumak için yapmış olduklarıysa, o Hendek Savaşı sırasındaydı ve orada saldıranlar müşriklerdi kâfirlerdi. İmam yeniden otursun düşünsün. Orada kim kâfir kim Müslümandır. Kim hendek kazıyor niye kazıyor. Doğrusu herkesin inancını hür şekilde yaşadığı bir ortamdayız. Galiba imam olayları karıştırmış? dedi.

 

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ÇALIŞIYORUZ