Çadırda Nöbet

22.07.2016 09:47:10

15 Temmuz akşamından bu yana Cumhuriyet Meydanı´nda demokrasi nöbeti tutan çadırların sayısı gittikçe artıyor. Demokrasi Nöbeti´nin 6. gününde 20 çadırda 100 kişi geceliyor.

 15 Temmuz akşamından bu yana tutulan demokrasi nöbeti gece de devam ediyor. Kayseri Cumhuriyet Meydanı´na Bazı kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların kurduğu çadırlarda yaklaşık 100 kişi kalıyor. Akşamları Cumhuriyet Meydanı´na  gelerek Vatanın birliği, bütünlüğü, demokrasi ve Milli irade için nöbet tutan vatandaşlara ikramlar yapmak ve gece de meydanda kalarak nöbeti devam ettirmek isteyen 20 çadır 5 gündür kurulu.

Cumhuriyet Meydanı´nda Pozitif  Gençlik ve Spor Kulübü tarafından kurulan çadırlarda kalan kulüp üyesi Tuna Paltacı, 5 gündür çadırda kalarak nöbet tuttuklarını ifade ederek, " Biz Pozitif Gençlik ve Spor Kulübü olarak gönüllü geldik. Akşam demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara ikramlarımız oluyor gece de evlerimize gitmek yerine buradaki çadırlarda kalarak nöbet tutuyoruz. Burada bulunan çadırların akşam gelen vatandaşlara farklı ikramları oluyor. Biz de Pozitif Gençlik ve Spor Kulübü olarak vatandaşlara çay ikramı yapıyoruz. Yaklaşık 5 gündür çadırlarımız burada ve burada kalıyoruz. İzci olduğumuz için zorlanmıyoruz" şeklinde konuştu.

Tuna Paltacı, Cumhuriyet Meydanı´nda 20 çadır olduğunu belirterek,"Farklı kurumlardan yaklaşık 20 çadır var.  Sağlık Sen´in çadırları var. KİMDER çadırları var, Türk Eğitim Sen var, Gençlik  ve Spor Bakanlığı, Hacılar Zinde Gençlik Spor Kulübü gibi gençlik spor kulüpleri var. Kulüplerden, kurumlardan bağımsız birkaç ailenin çadırı da var" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 100 kişinin Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan çadırlarda kaldığını söyleyen Paltacı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz izci olduğumuz için küçük bir çadıra bile 5 kişi sığabiliyoruz. Ama daha büyük çadırlar da var, daha çok kişi var. yaklaşık 100 kişi gece Cumhuriyet Meydanı´nda kalıyor. "

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: Çadırda Nöbet