BÜYÜKŞEHİR´İN AİLE SEMİNERLERİ SÜRÜYOR

4.12.2015 15:48:26

Ailelerin daha huzurlu ve mutlu olması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı´nın aile seminerleri KAYMEK tesislerinde devam ediyor. Aile seminerlerinde bu ay "Sorumluluk" kavramı ele alındı.


Değerler eğitimi kapsamında, ailede dokuz temel değeri baz alarak seminerler düzenleyen Huzur Çınarı bu ay "Sorumluluk" kavramını işledi. İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen seminerler her ay sekiz farklı KAYMEK tesisinde aynı anda gerçekleştiriliyor.
KAYMEK tesislerinden Göznuru´nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak İl Müftülüğü Vaizelerinde Kevser Serap Eliaçık katıldı. Eliaçık, sorumluluk konusunda dinimizin gerekleri hakkında bilgiler verdi.
Bireylerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Eliaçık, aksi takdirde ailede huzur olmayacağını söyledi. Çocukları yetiştirirken mümkün olduğunca onların sorumluluk sahibi olmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Eliaçık, "Ailede huzuru bulmak ve huzuru devam ettirmek için eşlere düşen sorumluluğun başında karşılıklı sabır ve anlayış geliyor" dedi. Huzurlu bir aile için bir deliye bir veli formülünü öneren Eliaçık, eşlerden birisinin öfkelenmesi halinde diğerinin sakinleşerek veli formuna gelmesi gerektiğini kaydetti.