Büyükşehir´den prestij bir eser daha

10.04.2018 14:55:44

Kayseri´nin tanıtılmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´nin tüm güzelliklerini ortaya koyan prestij bir eseri daha şehrimize kazandırdı.

 Kayseri´nin tanıtılmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´nin tüm güzelliklerini ortaya koyan prestij bir eseri daha şehrimize kazandırdı. ?Havadan Fotoğraflarla Kayseri? adlı eserde, Kayseri´den; Selçukluların güzelliğinden ilham, Osmanlıların ise güç aldığı belirtiliyor ve bu güzellikleri yansıtan fotoğraflara yer veriliyor. 
Büyükşehir Belediyesi, kütüphanelerin en güzel eserlerinden birisi olacak olan ?Havadan Fotoğraflarla Kayseri? adlı eserle şehrimizin tanıtımına katkı vermeyi sürdürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eserin ön sözünde bir belediyenin kitapla olan ilişkisinin aynı zamanda kültür, sanat ve medeniyetle olan ilişkisini yansıttığını söyledi. Bu şuur içerisinde şehrimize yeni eserler kazandırdıklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Yayınladığımız kitaplarla, içinden geldiğimiz ve kendisine hizmet ettiğimiz insanların ruh ve gönül dünyalarını doyurmak, onların kültürel ve sanatsal kaygılarına da hizmet etmek zorundayız? dedi. 
?SELÇUKLULAR GÜZELLİĞİNDEN İLHAM, OSMANLILAR GÜÇ ALDI? 
Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ?Havadan Fotoğraflarla Kayseri? adlı eserde Erciyes´ten Cumhuriyet Meydanı´na, tarihi eserlerimizden Soğanlı´ya, Sultansazlığı´ndan Aladağlar´a, Büyükşehir Belediyesi´nin yaptırdığı köprülü kavşaklardan Harikalar Diyarı´na kadar pek çok güzelliğin havadan çekilmiş fotoğrafları bulunuyor. Eserde, bu güzelliklerle ilgili Türkçe ve İngilizce bilgiler de yer alıyor. ?Havadan Fotoğraflarla Kayseri? adlı eserde Kayseri´nin Selçuklulara ilham, Osmanlılara güç verdiği vurgulanıyor. 



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir prestij eser daha