BÜYÜKŞEHİR TOTO

9.02.2015 11:00:06

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin meclise gitme kararının ardından kulisler hız kazandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yarın düzenleyeceği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayacak. Başkan Mehmet Özhaseki’nin Ankara’ya gitmesi ile koltuğuna kimin oturacağı merak konusu. Şu an en kuvvetli aday olarak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın ismi gündeme gelirken Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in bu konuda çok istekli olduğu ifade ediliyor. Fakat Mustafa Çelik ismine onay gelmiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan bir diğer kişi ise, yılların tecrübeli ismi, başarıları ve aldığı yüksek oy oranlarıyla ön plana çıkan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç. Memduh Büyükkılıç da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalarına başladı. AKP Genel Merkez’e baskı yapan Memduh Büyükkılıç, Bekir Yıldız’ın görevi kabul etmemesi halinde en kuvvetli aday olarak görülüyor.

Belediye Başkanlığı için en kuvvetli isim Bekir Yıldız olurken, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da makama talip. Özhaseki’nin yarın milletvekilliği aday adaylığını açıklamasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı da kısa zaman içerisinde netlik kazanacak.