BÜYÜKŞEHİR BAYRAMA HAZIR

25.07.2014 12:19:03

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram tatili süresince herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için bir dizi tedbir aldı.

   Bayram tedbirleri çerçevesinde öncelikli olarak vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre bayramın ilk günü nöbetçi araçlar 06.00`dan itibaren yolcu taşımaya başlayacak. Diğer tüm servisler ise 08.30`da trafiğe çıkacak. Nöbetçi araçlar dışındaki servisler bayramın ikinci günü 08.00`de , üçüncü günü ise 07.00`da sefere başlayacak. 

TRAMVAYA BAYMAM ÖNCESİ EK SEFER KONULDU

   Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının son iki günü yaşanabilecek bayram yoğunluğu için de bir dizi tedbir aldı. Bayram alışverişlerinde yaşanabilecek yoğunluk düşünülerek 26 Temmuz Cumartesi ve 27 Temmuz Pazar günleri için tramvay  seferleri uzatıldı. Raylı sistem Ramazan ayının son iki günü 01.30`a kadar sefer yapacak.   

                             MEZARLIĞA ÜCRETSİZ OTOBÜS

   Her yıl olduğu gibi bu yıl da arefe günü mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferi düzenlenecek. Seferler,  27 Temmuz Pazar günü Tacettin Veli Bulvarı Katlı Otopark karşısından saat 09.00`da başlayacak olan mezarlık seferleri aynı gün saat 16.00`ya kadar devam edecek. Mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlayacak olan bu seferler ücretsiz olacak.

   Bunlara ek olarak Şehir Mezarlığı`na gelen yaşlı ve özürlü vatandaşlar, mezarlık içerisinde tahsis edilecek ücretsiz araçlarla mezarlarının başına kadar götürülüp getirilecek.

   Ayrıca mezarlık hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların mezar ziyaretlerini sorunsuz gerçekleştirmeleri için de bir takım ek tedbirler alındı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Şehir Mezarlığı, Anbar, Bülbülpınarı ve Gesi-İldem Mezarlıkları elden geçirilerek ziyarete hazır hale getirildi. Ayrıca Şehir Mezarlığı ve Taşlıburun Mezarlığı`nda kiosk bilgi sistemi güncellendi. 

                                 ZABITADA TÜM İZİNLER KALDIRILDI

   Öte yandan bayram süresince yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek amacıyla denetimler sıklaştırılacak. Bu amaçla zabıtada tüm izinler kaldırıldı. Zabıta ekipleri bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar yaşadıkları herhangi bir olumsuzlukla ilgili olarak şikayetlerini zabıtanın 232 29 60 no.lu telefonuna bildirebilecekler.    

                                               SU VE ELEKTRİK            

   Vatandaşlar bayram tatili süresince su ve kanalizasyon şikayetlerini KASKİ`nin 185, elektrik arızaları konusundaki şikayetlerini ise Elektrik Şirketi`nin 186 no.lu telefonlarına bildirebilecekler.