Büyükşehir mağdurları, yine çatıya çıktı

29.09.2016 09:44:17

Kayseri´de bulunan Anadolu Harikalar Diyarı ve Köpek Bakım Evi´nde çalışan ve işten çıkarılan 12 işçiden 4´ü Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.


Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Anadolu Hayvanat Bahçesi ve Köpek Bakım Evleri´ndeki işlerinden haksız yere çıkarıldıklarını iddia eden bazı işçiler U.G., A.S., B.Ç. ve H.Ç. Cumhuriyet Meydanı´ndaki Sunullah Bey İş Hanı´nın çatısına çıkarak intihar etmek istedi.
Köpek Bakım Evi´nde yaşanılan köpek ölümlerinden dolayı işten çıkartıldıklarını iddia eden 12 işçiden 4´ü dün İntihar girişiminde bulundu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ekipleri ve ambulans geldi. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çatıdaki işçileri ikna etmek için gelen arkadaşlarının ?İnin artık sizin suçsuz olduğunuzu Allah biliyor? sözleri fayda etmedi.
Hayvan ölümlerinin sosyal medyaya yansımasından dolayı işten çıkartılan işçiler kendi üzerlerine atılan suçlamayı kabul etmediklerini ve seslerini duyurmak için intihar girişimine yeltendiklerini belirttiler. Çatıdaki işçiler, ?Bize bu talimatı veren Hüseyin müdürdür. Köpek ölümlerinin asıl suçlusu bizzat kendisidir. Bize bu talimatı veren direk kendisidir. Bu suçlamaları da eski müdürlerin üzerine atmaya çalışarak bizlere baskı yaparak işten çıkarttı. Ekmeğinden olan ise biz olduk. Olayı ört pas etmek için bizi ekmeğimizden etti. Tüm Kayseri duysun. OHAL´i fırsat bilerek bizi işten çıkardılar. Evde çocuklarımız aç bekliyor. Biz işimizi tekrar istiyoruz. Suçsuz yere yanan biz olduk? dedi.
Sunullah Bey İş Hanı´nın yanındaki çatıya çıkanların 2 saatlik uğraşı sonrası ikna edilen U.G., A.S., B.Ç. ve H.Ç. çatıdan indirildi.