Büyükşehir Belediyesi tarafından huzurevine yerleştirildi

6.09.2017 11:39:06

Kayseri´de kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkartılan 2 çocuklu Yıldırım ailesinin imdadına Büyükşehir Belediyesi koştu.

Kayseri´de kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkartılan 2 çocuklu Yıldırım ailesinin imdadına Büyükşehir Belediyesi koştu. 
Borçları yüzünden 4 aydır kirasını ödeyemeyen ve ev sahibi tarafından bir hafta önce evden çıkarılan Yıldırım ailesi, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık´ın girişimleriyle geçici bir eve yerleştirilmişti. 2 gün sonra o evden de çıkarıldıklarını söyleyen Baba Namık Kemal Yıldırım, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte tekrar sokakta kaldı. Yeşilyurt Meydan Cami avlusunda kalan 55 yaşındaki Baba Namık Kemal, Anne Azime (44) ve ikiz çocuklar Eren Abdurrahman (8) ve Esma Aynur Yıldırım (8) kendilerine uzanacak yardım eli bekledi. Kanser hastası olduğunu ve 10 ay önce bir yakını için kredi çektiğini söyleyen Baba Yıldırım, yakınının kendilerine 4 aydır ödeme yapmadığı için kirayı ödeyemediklerini söyledi. Bunun üzerine ev sahibi tarafından evden çıkarıldıklarını anlatan Yıldırım, ?10 ay önce bir akrabama 56 bin TL kredi çektim, düzenli ödüyordu ama 4 aydır ödemiyor. Kendisinin de nerede olduğu belli değil. Emekli maaşımdan kesiliyor, 4 aydır kira ödeyemediğim için ev sahibi bizi evden çıkardı. Bir haftadır sokaklarda 2 battaniye 1 valizle yaşıyoruz. Geçen günlerde CHP Milletvekili Çetin Bey geldi, adeta bir siyaset şov yaptı gitti. Çetin Bey geldikten sonra bir bayan geldi, bize ev verdiler, 2 gün sonra ?çıkın´ dediler. Biz şov yapmıyoruz? ifadelerini kullandı.
Bir süre sonra ailenin bulunduğu yere gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, cami avlusunda kalan aileyi Huzurevi´ne yerleştirdi. Baba Yıldırım ve ailesi, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine kendilerini sokakta bırakmadığı için teşekkürlerini iletti.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise, baba Namık Kemal Yıldırım´ın ´Şov yaptı gitti´ ifadesine karşılık, "Bu ifade beni şaşırttı. Ben ailenin durumunu öğrendikten sonra Vali beyi aradım, Kaymakam bey ile görüştüm, Vakıf Müdürü ile görüştüm. Boşta kalmasınlar diye devletin en üst makamına bu sorunu ilettim. Huzurevi Müdürü ile de görüştüm. Şimdi aile huzurevine yerleştirildi. Herhalde aile pek sağlıklı düşünemiyor. Ben kendileri ile ilgilendikten sonra ´Allah razı olsun, çocuklar üşüyordu´ diyerek baba bana teşekkür etmişti. Ben bir beklenti içinde bunu yapmadım. Çocuklar dışarıda kalmasın diye uğraştım. Ben bir vekil olarak aileyi devlete teslim ettikten sonra benim görevim bitti. Aileyi o şekilde gördükten sonra hiçbir şey yapmasam aile haklı. Yine aynı durumda olsalar elimden geleni yine yaparım" diye konuştu.