Büyükşehir, 8 bin 500 öğrenciye kaynak kitap hediye etti

3.11.2016 09:54:55

"Ama bizi en çok mutlu eden öğrencilere, gençlere, hanımlara özetle insana yaptığımız yatırımlar."

Büyükşehir Belediyesi, 8 bin 500 öğrencinin kaynak kitap ihtiyacını karşılayarak eğitime önemli bir destek daha verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genç KAYMEK kurslarına katılan 8 bin 500 öğrenciye kaynak kitap dağıtımı törenine katıldı. Başkan Çelik, öğrencileri bir taraftan sınava hazırlarken bir taraftan da değerler eğitimi ile hayata hazırladıklarını söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genç KAYMEK TOKİ Tesislerinde öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Genç KAYMEK öğrencilerine kaynak kitap dağıtım törenine katılan Başkan Mustafa Çelik, insana yatırıma verdikleri önemi vurguladı. Gençliğin daha donanımlı olması için çalıştıklarını belirten Başkan Çelik, "Belediye olarak alt yapı, üst yapı, imar ve ulaşım gibi hizmetleri yürütüyoruz; ama bizi en çok mutlu eden öğrencilere, gençlere, hanımlara özetle insana yaptığımız yatırımlar. Eğer biz sizlerin ihtiyacı olan gerekli desteği sağlayamazsak, bu alana başka birileri giriyor ve hain örgüt kendilerine eleman yetiştiriyor. Bu nedenle öğrencilerimize hem okulla ilgili hem hayata dair eğitimler veriyoruz. Bir taraftan sınavlara bir taraftan da değerler eğitimi ile hayata hazırlıyoruz. Bu desteği sağlarken eğitim materyali ihtiyacı hissediliyor. Bugün Genç KAYMEK ile 11 merkezde 8 bin 500 öğrenciye kurs hizmeti veriyoruz. Bu öğrencilerimize 8 bin 500 takım kitap dağıtacağız. Yaklaşık 50 bin adeti bulan kitapların toplam bedeli 500 bin TL´ye ulaşıyor. Sizlere verilen bu emeğin karşısında sizler de vatana millete faydalı bireyler olmaya gayret edeceksiniz. Böyle olacağınızdan kuşkum yok" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, daha sonra kitap setlerini öğrencilere dağıttı.
Kaynak kitap dağıtım töreninin ardından Genç KAYMEK TOKİ tesislerini gezen Başkan Çelik, çocuklarını bekleyen velilerle konuştu. Başkan Çelik daha sonra sınıfları gezdi. Girdiği bir sınıfta ?Eğitsel Oyunlar´ dersine katılan Başkan Çelik, ?Öğretmen dedi ki´ oyununu ?Başkan Dedi ki´ şeklinde oynattı. Başkan Çelik, dikkat testi yapılan oyunda öğrencilere tam not verdi.