Büyükkılıç: "Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştıracak olan gençlerdir"

30.03.2018 17:02:23

Kadir Has Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günlerine katılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştıracak olan gençlerdir" dedi.

Kadir Has Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günlerine katılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştıracak olan gençlerdir" dedi. 
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Has Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Kariyer günleri" toplantısına iştirak ederek öğrenciler ile sohbet etti, çalışma hayatındaki tecrübelerini paylaştı. 
Öğrenciler ile sohbet etmekten büyük zevk aldığını; çünkü pırıl pırıl gelecek vaad eden bir gençliği karşısında gördüğünü belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kariyer günleri ile lise öğrencilerine kamu görevi, kamu hizmeti ve yerel yönetim hizmetlerini anlattı ve örnekler verdi. 
Kadir Has Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Tanrıverdi ve okul idaricileri birlikte okul binası, spor tesisi, laboratuarları ve konferans salonunu gezen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Kadir Has Anadolu Lisesi öğrencilerin düzenlemiş olduğu kariyer günlerinin bu ay ki konuğu olmaktan son derece mutlu oldum. Melikgazi ilçesinde okuyan öğrenciler çok şanslı çünkü her bir okul adeta bilim yuvası, öğretmenler ilgili, veliler her türlü desteği sağlıyor, Milli eğitimin tüm olanakları sergiliyor ve belediye olarak da bu bütünlüğe hizmet ediyoruz. Bugün burada 185 öğrenciye hitap ediyorum. Okulunuz 19 derslikli olup 575 öğrenci ve 38 öğretmen mevcuttur. Ayrıca 2 fen laboratuarı ile spor ve konferans salonunuz, kütüphane ile internet bağlantınız vardır. Okulunuzda 15 öğrenciye bir öğretmen düşmektedir ki bu başarıyı getirir. Sonuçta sizlere de sadece çalışmak düşüyor. Çünkü sizlerden başta aileniz ve bu millet çok şeyler bekliyor. Türkiye´yi 2023 hedefine ulaştıracak olan siz gençlerimizsiniz? dedi. 
Büyükkılıç katılımcı öğrencilerin sorularını kendi yaşamından örnekler vererek cevaplandırdı ve öğrencilerle ayrı ayrı sohbet ederek tecrübelerini ve anılarını paylaştı. 
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, gençlerimizle bir araya getiren bu güzel organizasyondan dolayı Kadir Has Anadolu Lisesi çok değerli yöneticilerine ve sevgili öğrencilere teşekkür ederek, başarılar diledi.