Tarih: 27.07.2015 09:18

BÜYÜK FELAKETİ O ANONS ÖNLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın büyük çabasıyla, zamanında belediye hoparlöründen yapılan anons, itfaiye ve çiftçinin hızlı müdahalesi, büyük felaketi ve zararı önledi.
Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas mahallesi Üzerlik bölgesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı ekili arazide yangın çıktı. Çiftçinin hasat yapmaya başladığı ekili arazide başlayan yangın biranda büyüdü. Çiftçiler yangına ilk etapta kürekler ve traktörler aracılıyla müdahale etti. Çiftçiler, traktörle çift sürmek suretiyle yangının ilerlemesini engellemek istedi. Sarıoğlan Belediyesine ait iş makineleri de yangının ilerlemesi ve diğer ekili arazilere sıçramaması için çalışmalara katıldı. Ancak rüzgarın etkisiyle hızlanan yangının yaklaşık 2 bin dönüm ekili arazinin yanmasına neden oldu.
Yangını duyar duymaz bölgeye ulaşan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ekipler arasında koordinasyonu hızlandırdı. İtfaiyenin yetersiz kalması karşısında, belediyenin anons sistemi ile çiftçileri yangına müdahale etmeye çağırdı. Bu çağrıya çiftçiler traktörleri, küreklerle katıldı.
Bir yanda itfaiye, belediye kepçe, greyder ve iş makineleri, diğer yanda çiftçilerin büyük özverisi ile rüzgarın büyüttüğü yangın istikametinde ekili arazi kazınarak söndürme işlemi başarı ile tamamlandı. Ancak , yaklaşık 2 bin dönüm arpa ve buğday ekili arazi yandı.
Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız, havaların aşırı sıcak gitmesi nedeniyle, ekili arazilerde yeni yangın olasılığına karşı belediyede, 1 Adet dozer ,1 adet kepçe, 1 adet itfaiye aracı ve personeli ile hazır ekip beklettiklerini açıkladı. Başkan Yıldız ´Yangınların, anız yakmadan, söndürülmeden atılan bir izmaritten, kundaklamadan ayrıca, arazilere atılan cam şişesi gibi maddelerden çıkabildiğine dikkat çekerek ´Ekili arazisi yanan çiftçilerimize geçmiş olsun. Allah daha büyük felaketlerden korusun´ dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —