Bütün üyelerimize kefiliz

2.08.2019 11:05:17

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ?demo altın´ ile ilgili açıklama yaptı. İncetoprak, üyelerine kefil olduğunu ifade ederek, ?Sarraflar ve kuyumcular derneği başkanı olarak bu tür bir sıkıntı yaşayan vatandaşımız olursa her

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ?demo altın´ ile ilgili açıklama yaptı. İncetoprak, üyelerine kefil olduğunu ifade ederek, ?Sarraflar ve kuyumcular derneği başkanı olarak bu tür bir sıkıntı yaşayan vatandaşımız olursa her zaman yardımcı olmaya hazırız. ?dedi.
Başkan İncetoprak şu açıklamayı yaptı:
?Son günlerde ulusal basında, yerel medya ve sosyal medya sitelerinin bazılarında çıkan ?Demo Altın? haberleriyle ilgili asılsız haberler vatandaşımızı ve biz sarraf ve kuyumcu esnafımızı rahatsız etmektedir. Mesleğimizin onur ve şerefini korumak kadar vatandaşlarımızın da haklarını korumak bizlerin görevidir. Sarraflar ve kuyumcular derneği başkanı olarak bu tür bir sıkıntı yaşayan vatandaşımız olursa her zaman yardımcı olmaya hazırız. Hiç kimsenin sarraftan altın aldım demo çıktı gibi asılsız haber ve resimleri paylaşmaya hakkı yoktur. Bütün her ürünün demosu olduğu gibi bu tür hediyelik altınlarında benzetmesi yapılmış bijuteri işi yapan işletmelerde satılmaktadır. Bu tür demo modellerini piyasadan temin ederek Dünyanın en kıymetli madeni olan altının demosunun olmaması gerektiğini Ticaret Odamıza, Ticaret İl Müdürlüğümüze, Ticaret Bakanlığımızla paylaştık ve bir an önce bu konuyla ilgili çalışma başlatılması gerektiğini dilekçe ile resmi olarak iletmiş bulunuyoruz. Aynı zamanda konunun yasalaşması içinde bu tür sektör sıkıntılarımızı sayın Kayseri Milletvekillerimize de ilettik konunun takipçisi olacaklarını beyan ettiler. Bizler sektör olarak her zaman dürüst, namuslu Kayserimize yakışır şekilde ahilik kültürümüzü yaşatacak bir esnaflık yapmak gayreti ve çabası içerisindeyiz.?



Anahtar Kelimeler: Bütün üyelerimize kefiliz