BURS VERMEKİÇİN KERMES DÜZENLİYORLAR!

28.05.2015 09:22:43

Bedir Karahan İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği'nin Sahabiye mahallesinde açtığı el işi ve gıda kermesi çevre esnaf ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

 

 

 

 

Derneğin kadın cemaatinden sorumlu Zeynep Karakaş yeni bir dernek olduklarını belirterek, Derneğimiz kurulalı 2 yıl oldu henüz. Amacımız daha çok öğrenci yetiştirmek. İhtiyacı olan yetim, öksüz ve fakir ailelere destek olmak istiyoruz. Ne kadar çok yere ulaşabilirsek o kadar mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

 

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kahraman ise, Buradan sağladığımız kazanç ile lise ve üniversite seviyesindeki öğrencilere burs veriyoruz. Geçen sene de böyle bir etkinliğimiz olmuştu, yaklaşık on öğrenciye burs verme imkânı elde etmiştik. Bu senede çok kazanırsak inşallah daha fazla öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz. Burs vereceğimiz öğrencileri önce araştırıyoruz elbette. Bizlere evrakları geliyor, bizde gidip tek tek ailelerini ziyaret ederek durumları hakkında bilgiler alıyoruz. Kaymakam'lıktan aldığımız izinlerde bu doğrulta. Derneğimizin birçok faaliyeti bulunmakta. Öğrencilere bursun dışında, Pınarbaşı'nda yaptırdığımız yatılı bir Kuran Kursumuz bulunmakta. Çok amaçlı çalışıyoruz. Şimdilik on gün için buradayız. Eğer iznimizi uzata bilir isek bir beş gün daha eklemeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Haber: Berna Utaş Utangan