BURASI TALAS`IN NERESİ BEYLER?

16.09.2014 11:23:33

Talas Belediyesi, ilçe stadını resmen kaderine terk etti. Yıllar önce amatör maçların oynandığı stat bugün atıl vaziyette ve budurum belediyenin umurunda değil. Hal böyle olunca, Talaslı soruyor: Bu stadı yok edip, alanı imara mı açacaksınız?

  Talas Belediyesi, hemen yanı başında bulunan ve bakımsızlıktan yıllardır kapısına adeta kilit vurulan stadı bıraktı, gözünü Başakpınar ve Kepez’e dikti… Elinin altındaki stadı adeta kaderine terk eden belediyenin, buna karşın iki farklı noktaya stat yatırımı yapılacağını açıklaması ise fevkalade manidar bulundu. Talas kamuoyu, ilçenin merkezinde yer alan stat ile ilgili tek bir çalışma bile olmadığına dikkat çekerek, “Çevresi yüksek binalar ile dolan bu stadın bulunduğu alan imara açılarak rant merkezine mi dönüşecek acaba” diye sordu.

  Stadın yıllardır atıl durumda bulunmasına anlam verilemeyen Talas’ta, Belediye’nin tavrı ciddi anlamda sorgulanırken, “Tamam, Kepez ve Başakpınar’a stat yapılsın. Çok iyi olur. Ancak o iki noktaya yatırım yapılmadan önce dön de elindeki stadın haline bir bak” denildi. 30 mart yerel seçimlerinde koltuğa oturduktan sonra, icraatlarından çok, tavırlarıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun, son olarak Kırgızistan’a yaptığı ziyarete vurgu yapılarak, “Kendisi kaftan giyip yurt dışı gezileri yapacağına, ilçenin haline bir baksın,” denildi.

  Stat konusunun altının çizilmesi gerektiğini belirten Talaslılar, görüşlerini haber merkezimize şöyle aktardılar: “İlçenin merkezinde bir stat var. Stadın hali içler acısı. Tel örgüleri yırtılmış, bakımsız ve resmen kaderine terk edilmiş. Bu durum metropol ilçe Talas’a yakışıyor mu? Bu stat, niçin onarıma alınıp amatörün hizmetine sunulmaz çok merak içindeyiz doğrusu…”

  Bir dönem amatör maçların oynandığı Talas Stadı’na kaderine terk edilir bir tavırla yaklaşılması, buranın imara açılacağı yolunda iddiaların ortaya atılmasına da neden oldu. Bu durum ilçede sıklıkla konuşulmaya başlarken, Belediye Başkanı Palancıoğlu’nun ortaya çıkan görüntülere ve ne iddialara vereceği cevap merakla bekleniyor. (Bedir Kulay)