BÜNYAN´DA KRONİKLEŞMİŞ SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR

7.11.2015 09:43:19

Bünyan´da değişim ve dönüşüm sürüyor. Bünyan Belediyesi tarafından yıllardır ilçede kronikleşen sorunlara bir bir neşter vurulmaya devam ediliyor.


Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu 6360 sayılı yasayla 44 mahalleye ulaşan Bünyan´da yıllardır süre gelen sorunların bir bir aşılarak vatandaşların hizmetle buluşturulduğunu ifade etti. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile her geçen gün bir önceki günden daha fazla ne yapabiliriz kaygısıyla hizmet etmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Şinasi Gülcüoğlu; Bünyanlı vatandaşlarla el ele geleceğin vizyon kentini inşa etmek için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Gülcüoğlu, yapılan hizmetlere ilişkin şunları kaydetti;? İlçemizin 150 yıllık belediyecilik geçmişine rağmen maalesef farklı nedenlerden dolayı birçok hizmetin getirilmesinde geç kalınmış. Bu gün Bünyan Belediyesi olarak bir yandan ilçemizin alt yapı eksikleriyle mücadele ediyor diğer yandan üstyapı da yeni yollar, sosyal tesisler, parklar ve spor tesislerini ilçemize kazandırıyoruz. Doğalgaz alt yapı çalışmaları başladı ve iki mahallemizde ana hatlar ve ev bağlantıları yapıldı. Bir aksilik yaşanmadığı takdirde gelecek yıl Bünyan´da doğalgaz kullanımına başlanmasını hedefliyoruz. Yeni TOKİ konutları için resmi başvurular başladı ve 11 Aralık tarihine kadar devam edecek. Hem modern kentleşme hem de dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması adına yoğun bir çaba sarf ettiğimiz bu projenin tamamlanmasıyla ilçemiz yeni bir devinim kazanmış olacak. İlçe alt yapısında 12 bin metrelik kanserojen asbestli boru mevcut. Bu sağlıksız alt yapının değişmesi için SUKAP projesi dâhilindeki Bünyan içme suyu projesinin ihalesi yapıldı. Bu projeyle hem ilçemiz sağlıksız alt yapıdan kurtulacak hem de Büyük Tuzhisar ve Sultanhanı mahallemiz yıllardır yaşadığı su sorununu aşmış olacak. Bunların dışında enerji nakil hatları yer altına alınıyor. Sanayi sitesi projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. 44 mahallemizin tamamında yol sorununu ortadan kaldırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ayağının çamura değmemesi için yıllardır hizmete hasret olan mahallelerde hizmeti hemşerilerimizin ayağına götürüyoruz. Yaz aylarıyla birlikte başlattığımız yol yapım çalışmalarında şu ana kadar neredeyse 44 mahallenin tamamında bir çalışma gerçekleştirerek bu alandaki eksikler büyük ölçüde giderdik. Bu çerçevede hedefimiz gelecek yıl yol ve alt yapı sorununu kalıcı olarak çözmek. Araç garajımızı her geçen gün genişletiyor ve yeniliyoruz. Personel sayımızı yükseltiyor, vatandaşlarımıza nitelikli hizmet verme adına eğitim seminerleri, tatiller ve ücretlerinde yapılan iyileştirmeyle personelimizin verimliliğini artırıyoruz. Farklı mahallelerimizde misafirhaneler ve sosyal tesisler inşa ediyoruz. İlçe genelinde bütün parklarımızı modern sistemlerle donatarak yeni ve nitelikli park alanlarını hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Şuana kadar 9 yeni park ve 4 spor kompleksi niteliği taşıyan sosyal donatı alanını ilçemize kazandırdık. Bundan sonrası için hedefimiz her mahallemize yeni bir park ve çocuklarımız için spor tesisi. İlçemizin kültürel ve tarihi miraslarını ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına farklı organizasyonlar yapıyoruz. Bünyan Belediyesi belediyecilik hizmetlerinin tam ve sistemli verildiği bir kurum haline gelmiştir. Tabi bütün bunları yaparken bir yandan da geçmişten gelen borçları ödemeye devam ediyoruz.?
Devam eden hizmetlerden de bahseden Başkan Şinasi Gülcüoğlu;? Sümer mahallemizde hemşehrilerimizin yıllardır yaşadığı bir sorun vardı. Yol yapısı nedeniyle evler yağışlı havalarda su alıyor, vatandaşlarımız nem içinde yaşıyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ekiplerimiz gayretli bir çalışma yürütüyor. TOKi, Kardeşler, Pirahmet, Karatay, Karakaya ve Akçatı mahallelerimizde yol yapım ve çevre düzenleme çalışması yapılıyor. Park Bahçeler birimine bağlı ekipler ise ilçe genelinde kış hazırlıklarına başladı? dedi.
Başkan Gülcüoğlu; ?Her gün yeni bir hizmetle, hizmet çıtasını bir üst seviyeye taşımak için çalışıyoruz. Biz yeni bir Bünyan söz verdik. Bu doğrultuda Hemşehrilerimizin samimiyeti, desteği ve dualarıyla el ele geleceğin Bünyan´ını hep birlikte inşa edeceğiz? şeklinde konuştu.