BÜNYAN´DA DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

22.07.2015 10:20:52

Bünyan Belediyesi hizmet sınırlarına dâhil olan yeni mahallelerde başlattığı yatırım atağını aralıksız sürdürüyor. Doğal gaz, sanayi sitesi, yeni mesire alanları, meydan düzenlemeleri, genişleyen araç filosu ve adeta spor kompleksini andıran park alanları



 
Hinterlant yasası ile mahalle statüsüne kavuşan bölgelerde yatırım atağına devam ediyor. Değişim ve dönüşümün başladığı Bünyan´da 6360 sayılı Büyükşehir yasası ile mahalle statüsü kazanan bölgelerde Bünyan Belediyesi tarafından başlatılan yatırım atağı aralıksız olarak devam ediyor. Yasayla en çok belde belediyesi kapanan ilçe durumunda olan Bünyan Belediyesi bu bölgelerde vatandaşların sıkıntı yaşamaması ve eksiklerin biran önce tamamlanması için çalışıyor.
Mahallerde altyapı eksiklerini giderilmesi için gayret eden Bünyan Belediyesi diğer taraftan da bölgelerdeki yol, park ve temizlik gibi temele ihtiyaçların giderilmesi yolunda adımlar atmayı sürdürüyor. Daha önce Ağcalı, Köprübaşı, Elbaşı, Güllüce gibi mahallelerde yol sorununu ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları başlatan ve bunlardan bir çocuğunu tamamlayan Bünyan Belediyesi bu yılki programı dâhilinde Karakaya, Burhaniye, Kardeşler Karahıdır, Sultanhanı ve Yağmurbeyli mahallelerini kapsayan yol yapım ve çevre düzenleme çalışmalarının startını verdi.
Bünyan genelinde neredeyse 300 bin metrekarenin üzerinde bir yol yapımı gerçekleştirecek olan Bünyan Belediyesi bu kapsamda hizmet sınırlarına dâhil olan 6 mahallede yapacağı çalışmalara Karakaya mahallesinden başladı. Daha önce yapılan park ve başlanan halı saha projesiyle Karakayalıların yüzünü güldüren Bünyan Belediyesi mahallede yapılacak olan mesire alanı içinde gün sayıyor.
Sosyal hayatı canlandıracak ve insanlara birazda olsa nefes aldıracak olan sosyal donatı alanlarını ilçenin her bölgesinde oluşturmak için kolları sıvayan Bünyan Belediyesi bununla birlikte Karakaya´da başlayan çalışmalarla bölgedeki mahallerin yol eksiklerini de giderecek.
Ağcalı, Köprübaşı, Güllüce ve elbaşı gibi mahallerde çalışmaların birçoğunu tamamlayan Bünyan Belediyesi Burhaniye, Kardeşler Karahıdır, Sultanhanı ve Yağmurbeyli mahallerini kapsayacak olan programına Karakaya mahallesinden başladı. Bünyan Belediyesi´ne bağlı ekipler Karakaya mahallesinde yürütülecek olan yol yapımı için zemin düzeltme ve dolgu çalışması yaptı.