BÜNYAN´DA ALT YAPI ÇALIŞMALARI

10.09.2015 12:00:10

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan doğalgaz projesinde doğalgaz alt yapı ve etüt çalışmalarının Bünyan Belediyesi ekipleri ve Kayserigaz Proje Müdürlüğü mühendisleri tarafından Mehmet Özcan Caddesinden başlatıldığını söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan doğalgaz projesinde doğalgaz alt yapı ve etüt çalışmalarının Bünyan Belediyesi ekipleri ve Kayserigaz Proje Müdürlüğü mühendisleri tarafından Mehmet Özcan Caddesinden başlatıldığını söyledi.

Bünyan´da doğalgaz alt yapı çalışmaları Mehmet Özcan Caddesinden başladı. Kısa süre önce müjdesi verilen Bünyan Doğalgaz Projesi´ne ilk kazma vuruldu. Yaklaşık 1 yıl süren Lisanslama sürecini 40 gün gibi kısa bir sürede aşan Bünyan ?da doğalgaz için Bünyan Belediyesi ekipleri ve Kayserigaz mühendisleri altyapı çalışmalarına başladı.

 EPDK´nın Kayserigaz´ın lisans alanına Bünyan´ı dâhil ettiğini ve bu sürecin sıkıntısız atlatıldığının, altını çizen Başkan Şinasi Gülcüoğlu Kayserigaz yetkililerine teşekkür ederek? Bünyanlı hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar söz verdiğimiz gibi Bünyan artık doğalgaz ile ısınacak. Herkese hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu yaptığı açıklamada: ?Malumunuz daha öncede kamuoyu ile paylaştık Kayserigaz´ın yatırımları arasında Bünyan İlçesi´ne doğalgaz verme yoktu. Fakat yaptığımız ikili görüşmeler ve diyaloglarımız sayesinde Bünyan yatırım kapsamına alındı ve sizlerin de gördüğü gibi ilk kazma Mehmet Özcan Caddemizde vuruldu. Alt yapı çalışmaları devam ediyor. Abone bağlantıları yapılarak kısa zamanda da bu caddeden çıkarak TOKİ bölgemize geçilecek. Bu yıl çalışmaları fazla uzatmadan sezonu kapatmayı düşünüyoruz. Gelecek yıl doğalgaz bağlamında Bünyan bir şantiye havasına bürünecek ve eğer bir sorun olmaz ise inşallah gelecek yılın sonuna Bünyanlı hemşehrilerimizi doğalgaz ile tanıştırarak ısınma iş ve işlemlerini doğalgaz ile yapmalarını sağlayacağız? şeklinde konuştu. 

Mehmet Özcan caddesinde yapılan diğer çalışmalarda değinen Başkan Şinasi Gülcüoğlu: ?Önce KASKİ bu cadde su ve kanal sisteminde yenileme ve iyileştirme çalışması yaptı. Hemen akabinde elektrik şirketi buraya aldık ve enerji nakil halklarını yer altına alınıyor. Bunlarla birlikte doğalgaz çalışmalarını da buradan başlatarak, yapacağımız asfaltlama ve kaldırım çalışmaları öncesi caddemizde alt yapı eksiğinin kalıcı olarak çözülmesi için çalışıyoruz.  Kamu kaynaklarını doğru ve yerinde kullanmak adına yapacağımız yol öncesi bu bölgede alt yapı eksiği bırakmayacağız. Dolayısıyla yapacağımız yolda zarar görmemiş olacak. ? dedi.  



Anahtar Kelimeler: BÜNYAN YAPI ÇALIŞMALARI