BÜNYAN YENİDEN İNŞAA EDİLİYOR

26.06.2015 11:05:17

Her gün yeni bir hizmete imza atan ve ilçeyi bütün dinamikleri ile hareket geçirerek marka belediyecilik yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Bünyan Belediyesi, paydaşları ile yürüttüğü koordineli çalışmayla Bünyan´ı yeniden inşa ediyor.

 

 

 

Yeni 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte en çok beldesi kapanan ilçe olan Bünyan Belediyesi geçmiş dönemden gelen borç yükünü üzerinden atmasıyla birlikte hızlı bir yükselişe geçti. Belediyecilik anlayışı, projeleri, hizmetleri ve halk ile iç içe olan yöneticileri ile vatandaşın takdirini kazanan Bünyan Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KASKİ ve KCETAŞ gibi paydaşları ile yürüttüğü koordineli ve planlı çalışma ile Bünyan´ı yeniden İnşa ediyor.

Bir yandan Bünyan Belediyesi ilçenin temel eksiklerini giderip vizyon projeler ortaya koyarken, diğer yandan Büyükşehir Belediyeside ilçeye bağlı belde ve çevre mahallelerde alt yapı ve yol yapım çalışması yürütüyor. Bünyan Gençlik ve Kadın merkezi inşaatı hızla devam ederken, Pınarbaşı mesire alanında yapılacak olan yenileme çalışmaları da başladı.

Bünyan Belediyesi ilçede bulunan dere ve kanallarda temizlik çalışması yürütürken KASKİ´de ilçede insan sağlığını tehdit eden aspesli su borularını daha güvenli ve daha sağlıklı olan  polietilen borularla yeniliyor. Son bir ayda 2 bin beş yüz metre yeni atık su kanalı çalışması yapan KASKİ Bünyan genelinde su deposu inşaatı, bakım ve onarımına devam ediyor.  Çevre mahallerde ve beldelerde bir de fiyat indirimi yapan KASKİ bu bölgede yaşayan vatandaşların 0,22 kuruştan su kullanmasına imkân sağladı. Yürütülen hummalı çalışmaların yanında KCETAŞ´ta ilçede elektrik nakil hatlarını yer altına almak için çalışmalar yürütüyor.

Daha önce altyapısı olmayan ve gelişi güzel yapılan hizmetlerden muzdarip olan Bünyan Belediyesi yeni dönemle birlikte yapılan hizmetlerin kalıcı eserler haline gelmesi için planlı bir çalışma programı uyguluyor. Altyapı eksikleri giderilmeyen hiçbir bölgede çalışma başlatmayan Bünyan Belediyesi, kamu kaynaklarını doğru ve yerinde kullanmak, ilçede yıllardır kronikleşen sorunları tamamen ortadan kaldırmak için çalışıyor.

Genişleyen hizmet sınırlarına rağmen 44 mahallesinde yaşayan her bireye aynı hizmetleri ulaştırmaya gayret eden Bünyan Belediyesi, yaklaşık 30 mahallede aynı anda başlayan ve devam eden çalışmalarla Bünyan´ı yeniden inşa ediyor. Bu yıl yapacağı yaklaşık 200 bin metrekare yol çalışması ile bir ilke imza atacak olan Bünyan Belediyesi´nde gelecek yıl yol sorunun ortadan kaldırılması hedeflenirken, bu rakamın artacağı öngörülüyor. Mevcut yollarda bakım ve onarım çalışmalarına devam eden Bünyan Belediyesi, ilçede istinat duvarı, yeni umumi tuvaletlerin inşası ve bakımı gibi çalışmaları sürdürüyor.

İki yeni mesire alanın ilçeye kazandırılması için harekete geçen ve protokol imzalayan Bünyan Belediyesi ilçede bulunan bütün parkaların yaz bakımını yaparak, yeni aydınlatma sistemleri şehir mobilyaları, çöp kutuları ve oyun grupları ile donatıyor. İlçede kurulacak 10 adet halı sahalı park alanı içinde çalışmalarına başlayan Bünyan Belediyesi bunlardan 2 sinin inşaatına başladı.

Her alanda eksiksiz bir ilçe ve marka belediyecilik parolasıyla hizmet üreten Bünyan Belediyesi geleceğin Bünyan´ını inşa etmek için çalışıyor.