BUNLARI HESABI SORULACAK!

18.05.2015 10:42:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kayseri'ye gelişini gazetemize değerlendirdi.

 

Yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Mustafa ayan, vatandaşlara CHP bayrağı ve isteyene pankart yaptıracaklarını ifade etti. maddi sıkıntılar nedeniyle reklam alanlarını alamadıklarını söyleyen Ayan, Adamların parası çok, raketleri, bilboardları verip alıyorlar. Bizim de ekonomik gücümüz yok. İstediğimiz gibi anlaşma yapamıyoruz. Bina sahiplerinden habersiz, afiş asıyorlar. Kalenin burçları onlara ait. Biz Genel Başkanımız geldiğinde pankart astık, kanlı bıçaklı olduk. Her yere el koymuşlar. Biz de CHP'ye gönül verenlerle bir kampanya başlattık. Bayrakları ve pankartları istedikleri takdirde biz veriyoruz. Evlerine, balkonlarına asıyorlar. Talep çok fazla, her yeri CHP bayraklarıyla süsleyeceğiz” diye konuştu. 

Açılışlar kime ne getirecek?”

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Kayseri'de açılmış yerleri tekrar açtığını belirten Ayan, Vatandaşlara karşı bir algı yönetimi yapıyorlar. İnsanların iyi niyetinden faydalanıyor, onları kandırıyorlar. Ama bunların hesabı bir gün elbetti sorulacak. Bu dünya kimseye mülk değil, kimseye kalmaz. Yaptıkları çok büyük yanlış. Herkes kendi cebine, çocuğunun geleceğine saksın. Bu açılışlar kime ne getirecek, kendi faydasına ne var ona baksın vatandaşlar” dedi.

 

Cumhurbaşkanının miting yapmasını doğru bulmayan Ayan, Cumhurbaşkanının sarayında oturması lazım. Ama o kendinin ve çocuğunun geleceğini daha çok düşünüyor. Paralarının, itibarının devamı AKP iktidarının devamına bağlı. Tayyip Erdoğan, bu o devleti zarara sokan herkesten hesap sorulacağını biliyor. Bizim ihracatımız büyük yara almış, Başbakan çıkıp Mursi'ye nasıl idam verilir diyor. Bizim kimsenin iç işlerine karışmaya hakkımız yok. Artık Türkiye'de cumhurbaşkanları idam edilmeyecek diyor. Türkiye'de elbette kimse idam edilmeyecek, hesap verecekler. Bizim sosyal demokratlarda kimseyi öldürmek yoktur zaten. Allah diğer dünyada hesap soracak ama bu dünyada da hesabi sorulmalı” ifadelerinde bulundu.

Başbakana üzülüyorum”

 

Ayan, başkanlık sistemini de eleştirerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Başkanlık sistemi diyorlar. Ne olacak başkan olunca. Hepimizin cebine paralar mı dolacak. Eğer başkan olursa kendisi kral padişah olacak, AKP'liler de sadrazamı olacak. Küçük Osmanlı hayali vardı, başkan olunca bu idealini yerine getirecek. İnsanoğlu artık özgürlüğü, demokrasiyi, laikliği fark etti. İnsanlar artık ne cumhurbaşkanın ne de padişahın tekeline girer. Halka rağmen iktidar olanların hali ortada. Ben başkan olacağım demeyeceksin, bu halk isterse seni başkan yapar zaten. İleri demokrasi diyorsun, sonra çıkıp tüm yetkileri bana verin diyorsun. Kimsin sen! İnsan sevgisini yüreğinde tut, inancını gerçek bir Müslüman gibi yaşa, Allah'ın emrettiğini insanlara ver. Bu dünyanın kuralına uyarsan kimse seni kral yapmaz. Oğlu Bilal gemilerinde Türk bayrağı bile asmıyor. Kenan Evren'e ne oldu, destek verdiği partiye ne oldu. Baskıya dayalı tüm rejimler yok olmuştur. Liderlerin aklı varsa yüreklerinde sevgi ve saygı taşırlar.  CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye salla AKP'ye gelince bu iyidir, buna oy verin diyor. Ben başbakana da üzülüyordum. Adamın hali ortada. Başkanlık gelse gidecek, gelmese yine gidecek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: BUNLARI HESABI SORULACAK!