BUNLARI YAPIN!

9.10.2015 09:25:31

Sosyal medyadan Büyükşehir Belediyesine ültimatom: ?Kayseri´ye yürüyüş ve bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz.?

 

 

Change.org adlı internet sitesi üzerinden dün başlatılan, muhatabı Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak oluşturulan ?Kayseri´ye yürüyüş ve bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz? başlıklı imza kampanyası bir saat içerisinde 400 kişiye ulaştı.

Söz konusu internet sitesi imza kampanyasının altında şu açıklamalara yer verdi: ?Her şehrin belli bir kesimine birkaç km yürüyüş/bisiklet yolu yapmak, park ve bahçelere birkaç spor aleti koymak ne yazık ki yerel idarelerin bu anlamda görevini tamamladığı anlamına gelmiyor. Bireysel spor yapmak isteyen, ulaşımını sağlıksız ve masraflı şekilde gerçekleştirmekten yana olmayan, yaşadığı dünya üzerindeki karbon ayak izini azaltmaya çabalayan insanlar açısından bu her medeni kent için elzemdir. Gerekli altyapının oluşması talebi arza dönüştürecek ve bu sayede hayatında bisiklete binmeyen insanları bu spora yönlendirecektir. Evine gitmek için otobüs bekleyen kişilere belki ?Acaba biraz yürüsem mi?´ sorusunu sordurtacaktır. İmza kampanyama destek veren herkese teşekkürler!?

Peki, Change.org nedir?

Change.org, nerede olursa olsun herkese görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan, dünyanın en büyük imza kampanyası platformu. Dünyada 196 ülkede 70 milyondan fazla kişinin kullandığı sitenin üyeleri amaçlarının, ? Yanlış olduğunu düşündüğümüz her türlü konuda fark yaratabilmek için sahip olduğumuz imkânlar eskiden olduğundan çok daha fazla. Önceleri, insanları bir dava etrafında toplamak fazlasıyla zaman, para ve karmaşık altyapılar gerektiren zorlu bir uğraştı. Ama teknoloji, her zamankinden daha fazla bizi birbirimize yaklaştırdı? şeklinde açıkladı.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: BUNLARI YAPIN