BUNLAR YÖRESEL!

14.11.2015 13:39:07

Kayseri Yöresel Tatlar fuarı kapılarını açtı. Farklı illerden ve ülkelerden kültür ve damak tatlarını tanıtmak için gelen onlarca esnaf Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde stant kurdu. Aynı zamanda Kayserili esnaflar da açtıkları stantlarla ilgi topladı.

 

 

Malatya, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Bursa, Senegal gibi birçok il ve ülkeden gelen esnaflar bu yılki fuardan ve Kayserililerin ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

 

Vatandaşların özellikle ev yapımı ve organik ürünlere ilgisinin daha fazla olduğunu beliren esnaflar,  önceki fuara göre ürünlerinin ivme kazandığını, bu seferki fuarın öncekilere göre daha fazla ilgi gördüğünü söylediler.

Yöresel Tatlar Fuarında Kayseri´yi temsil eden Oylum Sınai Yatırımlar, açtıkları stantla 1969´dan beri ürettikleri tatları misafirlerle buluşturdu. Oylum Sınai Yatırımlar´ı fuarda temsil eden Çelebi Özer, ?1969´dan beri Kayserililerle ürünlerini buluşturan yerli bir firmayız. Fuarı çok sevdik. Halkımızın ilgisinden memnunuz. Birçok şehir ve ülkeden gelen esnafların yanında bizim de Kayseri´yi temsil etmemiz bizi çok memnun etti? açıklamasını yaptı.

/resimler/2015-11/14/1340522621020.jpg

Mersin´den gelen ve ev hanımı olduğunu belirten Durdane Şahin ev yapımı reçellerini tanıttığı standında, ?Reçellerimin hepsi kendi mutfağımdan çıkma. Ceviz reçelim var mesela en çok ilgi görenler arasında. Biraz uğraştırıcı bir reçel çeşidi 40 gün sürüyor yapılması. Patlıcan, domates, süt, portakal, kızılcık, şeftali, kayısı, kiraz gibi çeşitlerim mevcut. Kayserililerin ilgisi güzel. Umarım fuar bitene kadar da elimde ki ürünlerin hepsini satmış olacağım. Klasik olanlardan ziyade farklı olan reçellerim fazlasıyla talep gördü ? dedi.

Manisa Akhisar´dan gelen Zeliha Gezgin zeytin ve zeytinyağı getirdiklerini söyleyerek, ?Kayseri´nin halkı çok kaliteli ve ilgi oldukça fazla. Ürünlerimizin hepsi yüzde yüz doğal ve vatandaşlar bunu biliyorlar? şeklinde konuştu.

/resimler/2015-11/14/1341351059366.jpg

Senegal´den Kayseri´deki fuar için geldiğini ifade eden Musa Faeya, ?Bize ilgi biraz daha fazla. Ekonomik olarak elbette fazlaca maliyeti var fakat kendi kültürümü tanıtmam için de çok iyi bir fırsat. Ürünlerimin çoğu el yapımı ve tamamen bizim geleneklerimizi anlatıyor? açıklamalarında bulundu.

Kahramanmaraş´tan gelen Ünal Yerli, tatlılarının tamamen ev yapımı olduğunu, özellikle de Şam tatlısının rağbet gördüğünü söyleyerek, ?El yapımı tatlılarımıza ilgi çok fazla. Kayserililer bizi, bizler de onlara sevdik? diye konuştu.

/resimler/2015-11/14/1342163872601.jpg

Kendi üretimleri olan turşularını satmak için Ankara´dan geldiğini belirten Hayati Ataç, ?Ankara Çubuk turşucuları üreticiyim. Turşularımız tamamen organiktir. Aydos Dağlarından suyumuz gelir toprağımıza ürünlerimizi kendimiz ekeriz ürünlerimizi topladıktan sonra bayanlarımız sevgisini de ekleyip bu üçlüyü turşu haline getiriyor. Satışlar çok güzel, Kayserililer turşumuzu çok beğendi. Birinci kamyonumuzu bitirdik, ikinci kamyonumuzda geldi. Fuar bitene kadar onu da bitirmiş oluruz? ifadelerini kullandı.

Zeytinlerini Kayserililerle buluşturmak için Balıkesir´den gelen Erdinç Kolak, şöyle konuştu:  ?Edremit Balıkesir Körfezinden geldim. Benim Kayseri´ye üçüncü gelişim. Ama bu en sonuncu fuardan daha çok memnun kaldım. Kayserililerin zeytinyağına biraz uzak bir kültürü var. Ama bu sefer ürünlerimiz ivme kazandı. Bizimkiler market ürünü değildir, piyasaya göre de fiyatlarımız daha yüksektir ama kalitemiz daha farklı. Kayserili vatandaşlar da bunun farkında artık.?

Fuardan memnun kaldıklarını dile getiren ziyaretçiler stantlar önünde selfie çekmeyi de ihmal etmediler.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: BUNLAR YÖRESEL