BUNLAR BİZİM Mİ?

11.12.2015 09:58:50

Özel Tamer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi sosyal sorumluluk projesinde gerçekleştirdiği aktivitede kardeş okul seçti. Boztepe İlköğretim Okulu öğrencilerini giydirdi.

Özel Tamer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Boztepe İlköğretim Okulu´nu ziyaret ederek bir dizi etkinliğe katıldı.

 Özel Tamer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve müdürü kardeş okul seçtikleri Boztepe İlköğretim Okulu´nu ziyaret ederek, öğrencilere giyecek ve yiyecek yardımında bulundular. Özel Tamer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Özdemir Aslan, ?Öğrencilerimiz kendi imkânları ile ihtiyacı olan öğrencilerimize ellerinden geldiği kadar yardım ediyorlar. Projelerimizin bütün okullara örnek olmasını diliyoruz. Zira ihtiyaç sahibi birçok öğrencimiz mevcut? dedi.

 /resimler/2015-12/11/1000330054915.jpg

Özdemir Aslan, Özel Tamer Eğitim Kurumları olarak Boztepe İlköğretim Okulu´nu kardeş okul olarak seçtiklerini ifade ederek, ? Geçen sene 10/F sınıfı öğrencilerimiz kendi imkânları ile toparlamış oldukları kırtasiye malzemelerini getirip buradaki öğrencilere vermişlerdi. Kardeş okulumuz olduğu için sık sık ziyaret ediyoruz okulumuzu. Bu yılda yine 11/F sınıfı öğrencilerimiz kendi temin etmiş oldukları yiyecek ve giyecek malzemelerini okuldaki öğrencilerimize getirerek ziyaretimizi yaptık. Bu ziyaretin çocuklarımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Bu arada Özel Tamer Sağlık Meslek Lisesinin kendi okul ambulansını da getirdik. Boztepe İlköğretim Okulu´nda öğrenim gören öğrencilerimizin gezip meraklarını gidermesi açısından da uygun bir gezi olduğunu düşünüyorum. Okul müdürümüz Osman beye bize böyle bir imkânı verdiği için de ayrıca teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

 

Boztepe İlköğretim Okulu Müdürü Osman Özsoy ise ziyaretten çok mutlu olduklarını belirterek, ?Okulumuzda bulunan öğrencilerimiz malumunuz üzerine dar gelirli ailelerin çocukları. Buraya gelen çocukların ailelerinde maalesef genel olarak bir düşünce mevcut. Ortaokulu bitirip organize sanayide çalıştırmak. Biz sık sık veli toplantısı yaparak ailelerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Okulumuza geldiğimiz günden itibaren epeyce yol kat ettik. Velilerimizi bilgilendirip, çocuklarımızın hepsinin okuması gerektiğini anlatıyoruz. Maalesef çocuklarımızın yüzde 20´sinin anne ve babası ayrı, buda çocuklar üzerinde ayrı bir sıkıntı oluşturuyor. Bizler elimizden geleni yapıyoruz fakat birçok sıkıntımız mevcut. Bizlerde köyde doğup büyüdük, buradaki öğrencilerimiz de karma. Doğudan göç edip gelen ailelerimiz var, Romen vatandaşlarımız mevcut. Zaman zaman öğrenciler arasında da bunların sıkıntılarını yaşıyoruz. Ama biz eğitimciler olarak hem ailelerimizi, hem de çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. Özel Tamer Eğitim Kurumları´na da çok teşekkür ediyoruz. Bizleri sık sık ziyaret edip yardımcı oluyorlar her konuda. Öğrencilerimizi okulumuzda görmekten çok memnun olduk. Bu düşünceli davranışları içinde ayrıca teşekkür ediyorum? ifadelerine yer verdi.

/resimler/2015-12/11/1001318493560.jpg

 

Özel Tamer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri kardeş okul seçtikleri Boztepe İlköğretim Okulu öğrencilerine kendi imkânları ile aldıkları kışlık montları giydirdikleri anda 6. sınıf öğrencisi olan kız çocuğunun mutluluğu gözlerinden okunurken, ?Bunlar bizim mi? oldu? cümlesi üzerine duygulu anlar yaşandı. Öğrenciler daha sonra okul bahçesinde ki ambulansı gezerek merak ettikleri soruların cevaplarını aldı.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: BUNLAR BİZİM