BUGÜN HIDRELLEZ!

6.05.2015 09:54:33

Hıdrellez, bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan birisi. Kayseri Valiliği de Hıdrellez Bayramı'nı vatandaşlarla birlikte kutlayacak.

 

 

 

Hıdırellez gününde baharın gelişi ile bolluk ve bereketin artması için çeşitli dileklerini gül ağacına asacaklar. Hıdırılellez 5 Mayıs gecesi başlayıp ve bir sonraki gün de ikindiye kadar devam edecek. Hıdırellez de dileklerin kabul olması için gül ağacının dibine şekiller çizilir notlar bırakılır. Hıdırellez Sabahı da o notlar alınıp suya bırakılır.

 

Anadolu'da hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez Bayramı insanlık tarihinde çok eski zamanlardan beri kutlanmaktadır. Farklı zamanlarda, farklı isimler altında kutlansa da Hıdrellez motiflerine pek çok yerde rastlamak mümkün olmaktadır. Baharın gelişi ve doğanın canlanması insanlar tarafından bayramlarla kutlanması gereken bir durum olarak algılanmıştır. Böylece bir bahar bayramı olan Hıdrellez evrensel bir nitelik kazanmıştır.

 

Kayseri Valiliği ve İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik bugün saat 11.00'da Gültepe Parkı'nda yapılacak. Geleneksel hale gelen "Hıdrellez Kültür-Bahar Bayramı" etkinliklerine tüm vatandaşlar davetli.

(Haber: Dilek Bolat)

 

 



Anahtar Kelimeler: BUGÜN HIDRELLEZ!