Bugün her iki eczacıdan biri zor durumda”

15.05.2015 11:35:40

14 Mayıs Eczacılık günü nedeniyle eczacılar Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenk bıraktılar.

 

 

Eczacılık Günü dolayısıyla toplanan eczacılar Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Törende Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ulutaş ve çok sayıda eczacı hazır bulundu.

 

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar yapılan etkinliklerle ilgili şu şekilde konuştu, 14 Mayıs dünyada kutlanan modern eczacılığın günü. Şuanda bizde ülke olarak 176. yılını kutluyoruz. Bu kutlamalar kapsamında, bu günü her yıl Kayseri Eczacı Odası ile birlikte kutluyoruz. Bu yılki programda hem öğrencilere hem de akademisyenlere ve serbest eczacılara yönelik özel etkinlikler var.”

 

 

Eczacılığın 176. Yılını kutlamanın gururu içerisinde olduklarını belirten Oğuzhan Ulutaş ise, Bizler tarihsel mirası, toplumsal misyonu ve gelecek vizyonu ile sağlıklı yaşam hakkını temel düstur edinmiş böylesine kutsal bir mesleğin mensubu olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

 

Bugün her iki eczacıdan biri zor durumda”

İlaç harcamalarında tasarruf adına uygulamaya konulan düzenlemelerin ilaç fiyatlarında yarattığı düşüşler nedeni ile eczane ekonomilerinin geniş ölçekli kayıplar verdiğini ifade eden Ulutaş, Bugün her iki eczacıdan birisi zor durumda. Altını özellikle çizmek isteriz ki ilacın alınabilir ve bulunabilir olması taraftarıyız. İlaç fiyatlarının sürekli olarak düşmesi, geliri sadece buna bağlı olan eczacıları ekonomik olarak zora sokmuş, bunun yanı sıra bazı ilaçların piyasada bulunmamasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

Haber: Berna Utaş Utangan