BUGÜN YARIN TESLİM

29.12.2014 10:09:32

6 aya yakın zamandır restorasyon çalışmaları devam eden Sahabiye Medresesi, bugün yarın tamamlanıyor.

Kayseri`deki birçok tarihi eserin restorasyonunu yaparak ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Medresesi`nin restorasyonunu da bitirdi.  Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nden 20 yıllığına devralınan tarihi medresede restorasyon çalışmaları yaklaşık 6 ay önce başlamıştı. Kitapçı ve sahafçılar çarşısı olarak kullanılan medresede, esnaflar ise eski adliye binasının arkasındaki boş alana yerleştirilmişti.

Medresenin aslına uygun olarak restore edileceğini söyleyen Kayseri Büykşehir Belediye Başkanı Mehmet özhaseki, ocak ayında medreseyi ziyaret etmiş ve "Tek isteğim, burası bu haliyle korunsun ve önemli bir kültür mekânı olsun" demişti. Daha sonra ihalesi yapılan medrese restorasyon işini İşsan İnşaat kazanmış, yaklaşık 6 ay önce de çalışmaları başlamıştı.

 Medrese bugün aslına uygun olarak restore edildi. Şu an temizlik çalışmalarının yapıldığı Sahabiye Medresesi bugün veya yarın teslim edilecek. Medrese sakinleri ise yine bir veya iki gün içerisinde taşınmaya başlayacak. Böylelikle 2015’in ilk ayında biteceği duyurulan restorasyon işi, söz verilen tarihte asıl sahiplerine teslim edilecek.

 Haber: Dilek Bolat