BU MU AYAKÜSTÜ RÖPORTAJ!

11.12.2014 10:21:29

Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, Engelliler suç işledikleri için Allah tarafından cezalandırıldı” sözleri üzerine dün bir basın açıklaması düzenledi. Osman Kılıç açıklamasında asılsız sözlere yer verdi. Yukarıdaki fotoğraf bu görüşmenin ayak

Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, “Engelliler suç işledikleri için Allah tarafından cezalandırıldı” sözleri üzerine dün bir basın açıklaması düzenledi. Osman Kılıç açıklamasında asılsız sözlere yer verdi. Yukarıdaki fotoğraf bu görüşmenin ayaküstü olmadığının, internet sitemizdeki ses kaydı da fırsatçı olmadığımızın delilidir.  

 2 Aralık günü telefonda randevulaşarak gittiğimiz kooperatif ofisinde görüşmüş, gazetemize özel açıklamalar yapmıştı. Yaklaşık 25 dakika süren söyleşi sonucu, habercilik etik anlayışından hiçbir şekilde taviz verilmeden haber yaptık. Türkiye gündemine de bomba gibi düşen açıklamalarının yanlış anlaşıldığını savunan Kılıç, dün gazetemizin davet edilmediği bir basık açıklaması düzenledi.

 Düzenlediği basın açıklamasında, “Kamuoyunda bizleri engel düşmanı olarak gösterme çaba ve gayretinde olan fırsatçı kişiler şunu iyi bilsinler ki; biz engelliyi ezdirmeyiz. Engellinin de malzeme yapılmasına izin vermeyiz. Biz kendimizi biliyoruz. Birilerine de ispatlama gereğimizde yoktur. Dünya engelliler gününde; günün yoğunluğu nedeniyle ayak üstü röportajdan medet umanlar, bilsinler ki orada kullanılan cümleler onların art niyetinden daha temizdir” ifadelerinde bulundu.

 

Yaklaşık 25 dakikalık görüşmenin, 16 dakikası internet sitemiz www.buyukkayseri.com adresinde yayınlanmaktadır. Ayaküstü görüşme yapıldığını öne süren Osman Kılıç, 25 dakikalık görüşmenin ayaküstü olmayacağını bilmemekte olduğunu da bu şekilde itiraf etmiştir. Fırsatçı olarak nitelendirdiği muhabirimizin, sözlerini tekrarlayarak “Engelliler suç işledikleri için Allah tarafından cezalandırıldı mı demek istiyorsunuz?” sorusunu da onayladığı, sitemizde yayınlanan ses kaydında mevcuttur.

Haber: Dilek Bolat