“BU HİZMETLERİ YAPMAK İÇİN MELİKGAZİ’NİN BİR BELEDİYE BAŞKANINA İHTİYACI YOKTUR”

11.06.2020 12:27:00

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Hep söylüyoruz. Bu şehirdeki insanımızın işe ve aşa ihtiyacı var. Siz bugüne kadar kaç kişiye iş imkânı sundunuz.” dedi.

Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde Ak parti Melikgazi ilçe başkanı sn. Gökhan Ülke ve Melikgazi belediye başkanı sn. Mustafa Palancıoğlu sosyal medya hesaplarından Palancıoğlu hizmetleri hashtagi ile bir paylaşımda bulundular. Melikgazi belediyesinin yaptıklarını kapsayan bu paylaşımları sunarken rekor hizmetler ifadesi de kullanılmış. Şimdi beraberce çalışmaların detayına bir bakalım. Asfalt için silindir, yol süpürme ve kar kürüme aracı, Afiş sökme ve dezenfektan aracı, Mini asfalt serme aracı, Cenaze yıkama ve nakil aracı alımı yapılmış. Pandemide ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi yardımı, Maske kolonya dağıtımı, Ücretsiz ekmek, sıcak yemek dağıtımı, Türk bayrağı dağıtımı, Ramazan etkinlikleri yapılmış. Muhtelif mahalle ve sokaklarda asfalt yapım işi, İmar yolu açma, Hafriyat taşıma, Boş alanların temizliği, Kavşak ve kaldırım yapımı. Çim biçme, Çiçek dikme, Boru döşeme, Sulama sistemi yapma. Şimdi siz bunlara Rekor hizmetler diyorsunuz ve birde Palancıoğlu hizmetleri diye özel bir konuma yerleştirerek reklamını yapıyorsunuz. Bu sayılan belediye işlerini Türkiye de hiçbir belediye yapmıyor da sadece Palancıoğlu mu yapıyor?

Gelelim Rekor kırma işine. Acaba siz bu rekorları kime karşı kırdınız. Melikgazi’nin önceki Belediye Başkanı şu an Büyükşehir Belediye başkanı olan Memduh Büyükkılıç idi. Yani siz Memduh Büyükkılıç’ın az yaptığı ya da yapmadığı işleri yaparak ona karşımı bir rekor kırdınız? Demek ki Büyükkılıç, Palancıoğlu’ndan az çalışmış! Aslında neler yapmalıydınız? Bakınız; Hep söylüyoruz. Bu şehirdeki insanımızın İşe ve Aşa ihtiyacı var. Siz bugüne kadar kaç kişiye iş imkânı sundunuz. Diyorsunuz ki belediye iş bulmaz iş-kur bulur. Peki, belediyenin iştirakleri ne oluyor.  Kent ekmek, KCETAŞ, Kayserigaz, Ulaşım A.Ş. , Erciyes aş bu iştiraklerinizde işçi çalıştırıyorsunuz. Demek ki isterseniz yeni iştiraklerle insanlara iş imkanı sunabilirsiniz. Yaptınız mı bir şey? Hayır! Bu şehir insanı yıllarca bir ev sahibi olmak için çırpınıp durur. Asgari ücretli ve düşük gelir seviyeli kirada oturanların ev sahibi olabilmeleri için bir proje ortaya koydunuz mu? Hayır! Esnaflarımızın işlerinin daha iyi olması için bir proje ortaya koydunuz mu? İpek yolu çarşısı projesini yıllardır anlatıyoruz. Benzer bir projeniz var mı? Yok! Bu şehirde yaşayan Engelli kardeşlerimiz için yasal bir zorunluluk olmasına rağmen gerekli düzenlemeleri bu güne kadar yaptınız mı? Hayır! Akıllı şehir kayseri deyip duruyorsunuz. Bu Akıllı şehir nerede? Bize gösterir misiniz? Kısacası Kayseri’yi cazibe merkezi haline getirecek hangi projeyi ortaya koydunuz?

İlçe Başkanı Aktaş, “Kusura bakmayın Rekor hizmetler, Palancıoğlu hizmetleri diye sunduğunuz bu işleri belediyenin Fen işleri müdürü de yapar, Sosyal hizmetler müdürü de yapar. Bunları yapmak için Melikgazi’nin bir belediye başkanına ihtiyacı yoktur.” İfadelerini kullandı.