Bu sağlık Merkezi´ne denetim yok mu?

16.05.2019 13:43:25

Koca sağlık Merkezi tek doktorun eline bakıyor!

Talas´ta Mevlana Mahallesi´nde aylar önce açılışı gerçekleştirilen Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezi´nde doktor sayısının yetersizliği hastaları canından bezdirdi. Küçük bir devlet hastanesi formatında açılan ancak yeterince donanıma sahip olsa bile doktor yetersizliği nedeniyle istenilen sağlık hizmetini vatandaşa sunamayan Sağlık Merkezi zaman zaman tek doktor ile kalınca olan vatandaşlara oluyor.

Sabah, öğlen ve akşam tıklım tıklım dolan Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezi´nde bazı iddialar ise yenilir yutulur gibi değil. Görevli bir doktorun hastalar ile sık sık kavga ettiği, kameranın bulunduğu açıdan çıkarak hasta yakınları ile sert tartışmalara girdiği iddia ediliyor. Bir çok hasta ile de kavga ettiği ve hatta  ?gidin nereye şikayet ediyorsanız edin´ şeklinde her gün bir tartışmanın içerisine girdiği iddiaları sağlık merkezindeki denetimsizliği gözler önüne seriyor.

Doktor ile hasta arasında yaşanan tartışmaların genellikle tek doktorun görev yaptığı günlerde meydana geldiği öğrenildi. Hastaların saatlerce beklemek zorunda bırakılması nedeniyle tartışmalar yaşandığı, randevu almak için gelen hastaların aile hekimlerini yerinde göremedikleri için geri dönmek zorunda kaldıkları ve yaşlı hastaların koridorlarda fenalaştığı iddiaları Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezi´nde ciddi bir denetim eksikliği olduğunu gösteriyor.

 



Anahtar Kelimeler: sağlık Merkezi denetim