Bu feryata kulak verin!

4.07.2018 17:35:44

Yaşlı kadını ortada bırakıp kaçan müteahhit hiç mi vicdanın sızlamıyor?

Kayseri´de oturduğu evini ve arsasını kat karşılığı bir müteahhide veren 73 yaşındaki Ayşe Kaya, ortada kaldı. Müteahhit olduğu iddia edilen Sıtkı Kocabaş, yaşlı kadının arsasını alarak 4 daire karşılığı anlaşma yaptı. Çocukları ile birlikte ev hayali kuran Ayşe Kaya, bir süre sonra dolandırıldığını anladı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi´nde bulunan arsasını kat karşılığı anlaşarak iyi bir gelecek hayal eden yaşlı kadın ve 4 çocuğu şimdi perişan durumda. Müteahhit, yaşlı kadını ortada bırakarak adeta sırra kadem bastı. Gözü yaşlı Ayşe Kaya, çaresizliğini dile getirirken, müteahhit Sıtkı Kocabaş isimli kişiye de veryansın etti. Yakınlarının yanında kaldığını ve dolandırıldıktan sonra sağlığının da iyice bozulduğunu söyleyen Ayşe teyze yetkililerden bu konu hakkında yardım istiyor.
Yurtdışında yaşayan oğlunun Kayseri´ye izine gelmesiyle ortaya çıkan olayda müteahhidin arsayı aldıktan sonra daireleri tek tek satmasıyla dolandırıldıklarını anlayan Kaya ailesi, şimdi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 6 yıldır gelecek müjdeli haberi beklediğini söyleyen yaşlı kadın, ?beni dolandırdılar. 6 yıldır hayal ettiğim evimi alamadım. Oğlum yurtdışından gelmişti, müteahhide gitmişti ve o an anlamıştı dolandırıldığımızı. Yapacak bir şeyimiz yok. Elimiz kolumuz bağlandı. Evimi arsamı alarak bizleri sokakta bırakan bu insanlara kim cezasını verecek. Hakkımızı bu insanlardan kim ya da kimler alacak. Çok mağdur olduk. Yakınlarımızın yanında kalıyoruz. Devletimizin büyüklerine sesleniyorum. Adı geçen müteahhit´i bularak bizlerden aldığı evimizi geri vermesini istiyorum. ?dedi.
Okuma yazma bilmediğini söyleyen Ayşe Kaya, yaptıkları sözleşmede müteahhidin cahilliklerinden faydalandığını söyleyerek, ? Allah´tan umut kesilmez. Ben devletimize güveniyorum. Bu insanı bularak gerekli cezasını verecektir. ?diye konuştu. Dolandırıldığını gözyaşları içerisinde anlatan 73 yaşındaki Ayşe kaya, şimdi kendisine gelecek iyi haberi dört gözle beklemeye başladı.
Haber: Ömrüm Künüç -Stajyer

 



Anahtar Kelimeler: feryata kulak verin