?BU ÇOCUKLAR HEBA OLMAYACAK?

23.02.2016 09:36:08

Kayserili Ezgi Ardıç Diyarbakırda görevli olduğu ilköğretim okulu için sosyal medya üzerinden başlattığı, ?Bir çocuğun kalbine de sen dokun? kampanyası günden güne büyüyor.

Öğretmenlik yapan Kayserili iki kız kardeş . Ezgi Diyarbakır´da, kızkardeşi Fatma ise İstanbul´da öğretmenlik yapıyor. Ezgi´nin öğretmenlik yapmaya çalıştığı  okulun hali içler acısı. Kızkardeşi ve kendi çabası ile sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya  ile çocuklar için gerekli olan araç-gereçleri toparlamay çalışıyorlar. Okulun ve çocukların ihtiyaçlarına kendisinin yetişemediği anda aklına sosyal medyanın gücünü kullanmak gelmiş. Kızkardeşi ile beraber başlattıkları kampanya ile yardım sever her gönüle ulaşmaya çalışıyorlar.

/resimler/2016-2/23/0937507071962.jpg

 

?Bir çocuğun kalbine de sen dokun?

 

Seslerini duyurmaya başladıkları andan itibaren iyi yüreklerin kendilerine dönüş yaptığını belirten Ezgi Ardıç, ?Duyarlı davranan herkese  teşekkür ediyorum. Sesimi duyurmayı iyi kötü başardığımdan bu yana sizlerden oldukça güzel dönüşler alıyoruz ve daha büyük bir kitleye seslerini duyurabilmeleri için etkinlik oluşturma gereksinimi hissettim. Amacımız çocuklarımız için önemli olan ışık olmaktı. İnanın yardımlarınız sayesinde insanlığa olan inancımız artacak.Okulun durumunu mu soruyorsunuz? Hemen anlatayım. Geçen hafta sınıfa girdiğimde beni  bekleyen görüntü korkunçtu. Bozuk musluğumun patlaması ve sınıfımın yerdeki camiden alınmış eski halısının sular içinde kalmıştı.  Keşke fotoğraf çekseydim ama maalesef o hengameyle uğraşmaktan aklıma inanın gelmedi. Zira kırık camlar olduğu için kuruyacağını ümit ediyorum. Sınıfımın hatta okulumun bilgisayara, mobilyalara (çocuk dolapları- ayakkabılık- askı-sandalyeler-dosya dolabı gibi), yarısı kendinden aşağıda olan beton zeminin laminant parkeye, kırık camların yenilenmesine hatta pimapen gibi daha sağlam olmasına, ortaya serecek halıya ihtiyacı var. Hatta okulumuzun akan damları, kırık pencereleri, kapanmayan kapıları var. Tabii ki önceliğim kendi sınıfım olsa da 26 çocuğumun haricinde bu okulda 50 çocuk var. Maalesef göz ardı edemiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyorum ve duyarlılığınızı bekliyorum. El birliğiyle bu okulu yaşanabilir hale getirirsek eğer, bu çocuklar heba olmayacak bir nebze de olsa yastığa başımızı rahat koyabileceğiz´´ dedi.

 

?Bu çocuklar hepimizin?

Anlatılması gereken çok şeyin olduğunu belirten Ardıç, ?Sobayla ısınmaya çalışan, eğitim öğretim malzemesi zaten yok fakat ayaklarında ayakkabı, sırtlarında montu olmayan bu minik kalpler için maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz. Maddi kısmı okulun çatısı, yerleri,sıraları, pencere ve kapısı gibi buradan alıp gönderemeyeceğimiz tadilatlar ve ihtiyaçlar için kullanılıp, yine bu etkinlik altında faturaları yayınlanacaktır. Bu çocuklar hepimizin? ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: ÇOCUKLAR HEBA OLMAYACAK