BOYDAKLAR´A OPERASYON

5.03.2016 10:51:11

FETÖ/PDY yapılanmasına maddi finans sağladıkları gerekçesiyle polis Boydak Grubu´na operasyon yaptı. Operasyonda H.B., M.B., E.B., ile M.B. gözaltına alındı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından, ?Paralel Devlet Yapılanması (PDY), FETÖ?  kapsamında BOYDAK Holding´e operasyon düzenlendi. Boydak Holding CEO´su M. B, Yönetim Kurulu Başkanı H.B, üst düzey yönetici E. B ve M.B gözaltına alındı.

 

?Sabah saatlerinde gözaltı?

Dün sabah saatlerinde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube tarafından gerçekleştirilen operasyonda sabah erken saatlerde Boydak Holding yöneticileri evlerinden alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilirken, KOM tarafından 7 ikamette ve bir holding binasında arama gerçekleştirildi.

 

?Bağış altında para topladıkları iddia edildi?

Gözaltına alınan şüphelilerden M.B ve H.B.´nin var olan ekonomik güçlerini kullanarak sahibi oldukları şirketlere fason iş yapan OSB´deki esnaflardan FETÖ/PDY örgütüne ve bünyesindeki eğitim kurumlarına himmet, kurban, bağış adı altında para toplanmasında görev aldıkları, Organize Sanayi Bölgesindeki esnaf ve iş adamlarından yüzde 70-80´nine yakının şahısların sahip oldukları şirketlere iş yaptıklarından özellikle olaylarda aktif olarak görev alan M.B.´nin talepleri doğrultusunda hareket etmek durumunda kaldıkları belirtildi.

?Terörizme finans sağlamak, Örgüte üye olmak?

Gözaltına alınan M.B´nin aynı zamanda FETÖ/PDY bünyesindeki bir eğitim kurumunun mütevelli heyeti başkanı olduğu, örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerde özellikle aynı soruşturma kapsamında hakkında, ?Terörizme finans sağlamak, Örgüte üye olmak? suçlarından soruşturma yapılan, H.K., A.T., H.G., N.S. ve İ.M. ile birlikte hareket ettiği ifade edildi.

?İş adamlarına baskı kurdu?

M.B.´nin ayrıca Melikşah Üniversitesi´nde 2 yüz, 3 yüz kadar iş adamının katılımıyla yapılan, himmet toplantılarını organize eden şahıslardan olduğu suçlamalar arasında yer aldı. Özellikle OSB´deki iş adamlarının verecek olduğu himmet miktarını belirlemek ile görev aldığı, yine 17-25 Aralık süreci sonrasında bazı iş adamlarına ekonomik gücünü kullanarak örgütün yanında hareket etmeleri yönünde baskı kurduğu iddia edildi.

 

?Örgütün sohbetlerine katıldı?

Gözaltına alınan diğer şüpheli E.B´nin örgüte finansman sağladığına dair, herhangi bir bilgi veya beyanının olmadığı ifade edilse de, örgütün himmet, sohbet toplantılarına katıldığına dair beyanlar olduğu ve bu yüzden gözaltına alındığı belirtildi.

 

?Hakaret ettiler?

E.B. ve M.B.´nin sosyal paylaşım sitelerinden dershanelerin kapatılması sürecinde, yerel ve genel seçim süreçlerinde örgütün propagandasını yaptıkları ve devletin ileri gelenlerine hakaret içerikle paylaşımda bulunmaları da yapılan suçlamalar arasında yer aldı. 

?FETÖ/ PDY kapsamında ilk gözaltı?

?Paralel Devlet Yapılanması (PDY), FETÖ?  soruşturması kapsamında gözaltına alınan BOYDAK Holding grubu yöneticilerine daha önce, Orman Kanununa Muhalefet, Cumhurbaşkanına hakaret, Melikşah Üniversitesi kapsamında nitelikli yağma, Markalar Kanununa Muhalefet suçlarından işlem yapılmıştı. FETÖ/ PDY kapsamında ise ilk gözaltı oldu.

? 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´den açıklama geldi?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili ?Türkiye´nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler? dedi.

 Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül,  ?Boydak Ailesi, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve hayırseverliği ile bilinen bir aile. Türkiye´nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler? şeklinde konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: BOYDAKLAR OPERASYON