BOYDAKLAR GÖZALTINDA

30.07.2016 10:45:33

KAYSERİ´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve yöneticilerden Halit Bayhan emniyette sorguda.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri dün sabah saatlerinde Boydak Holding´e operasyon düzenledi. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Aliye Boydak´ın eşi Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve Boydak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan´ı gözaltına alarak evlerinde arama yaptı. Dün öğle saatlerinde ise hakkında gözaltı kararı bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi İlyas Boydak da yakalanarak gözaltına alındı.
Kelepçe takıldı
Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Mustafa Boydak, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne ele kelepçeli olarak getirilen ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Mustafa Boydak, sadece ?Teşekkür ederim? dedi.
?Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları? iddiasıyla başlatılan operasyonda, Boydak ailesinden 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İl dışında oldukları belirlenen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile Bekir Boydak´ın yakalanması için de çalışma yürütülüyor.
FETÖ/PDY´ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Boydak Holding´in o dönem yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak, 6 Mart tarihinde tutuklanmış, holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Memduh Boydak halen tutukluyken, Hacı Boydak, avukatlarının itirazı üzerine 17 Mayıs tarihinde tahliye edilmişti.
Hacı Boydak: Hastanedeyim
Gözaltıların ardından İstanbul´da tedavi gördüğü hastaneden telefonla arayarak açıklama yapan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, ?Ben, şu anda İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi 4402 no´lu odadayım. Geçen hafta Cuma günü bir ameliyat geçirdim. Bir yere kaçmadım ve kaçmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bu açıklamayı yapıyorum? şeklinde konuştu.
Boydak Holding´den açıklama
Boydak Holding Yönetim Kurulu, sabah saatlerinde yapılan gözaltı operasyonuyla ilgili yazılı açıklamada yayımladı. Boydak Holding´in açıklaması ise şu şekilde: ?Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı´nın yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?



Anahtar Kelimeler: BOYDAKLAR GÖZALTINDA