BOYDAK SERBEST

18.05.2016 09:28:23

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi´ne gönderilen Hacı Boydak dün serbest bırakıldı. Memduh Boydak hakkında ise bir karar çıkmadı.

 

Geçtiğimiz Mart ayında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ve Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltına alınıp, tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Boydak Holding CEO´su Memduh Boydak güvenlik gerekçesi ile Ankara Sincan F tipi Kapalı Cezaevine nakledilmişti. Erol Boydak ve Murat Bozdağ ise savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi´nde Memduh Boyduk ile birlikte kalan Hacı Boydak dün tahliye oldu. Boydak´ın yargılanmasına tutuksuz devam edilecek. Boydak Holding CEO´su Memduh Boydak hakkında ise bir karar çıkmadı.

FETÖ/PDY´na maddi finans sağladıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardı

Haklarında yürütülen soruşturmada bağış altında para toplamak, terörizme finans sağlamak, örgüte üye olmak, iş adamlarına bası kurmak, örgütün sohbetlerine katılmak ve hakaret etmek suçlarından sorgulanırken, sorguları tamamlananlardan Erol Boydak ve Murat Bozdağ, savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Hacı Boydak ve Memduh Boydak ise sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

?Memduh Boydak´ın da aramıza dönmesini temenni ediyoruz?

Hacı Boydak´ın tahliye edilmesine yönelik Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yapılan soruşturma kapsamında 05 Mart 2016 tarihinde tutuklanan Sn. Hacı Boydak yapılmış olan tahliye talebine istinaden bugün ilgili yargı merciince tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol yükümlülükleriyle tahliye edilmiştir. Her daim ifade ettiğimiz üzere Türk adaletine ve devletimize olan güvenimiz ve bağlılığımız tamdır. Temennimiz diğer aile bireyimiz Sn. Memduh Boydak´ın da en kısa sürede aramıza dönmesidir. Boydak Ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize bağlılıkla çalışmaya ve güzel ülkemiz için değerler üretmeye devam edeceğiz.?

(Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler: BOYDAK SERBEST