BORÇ BATAĞI!

1.04.2015 21:51:30

Kayserispor`un otobüsü ve otomobilleri satıldı. Oyuncuların prim ve maçbaşı alacakları ödenmiyor. Mutfağa borç erzak alınıyor. Esnaf borcu keserse oyuncular aç kalacak. Doğalgaz borcu 155 Bin, elektrik borcu ise 47 Bin TL`ye yükseldi. Göreve gelir gelme

Kayserispor`da büyük umutlarla göreve gelen yeni yönetimin sergilediği tavır herkesi şaşırttı. Takım PTT 1. Lig`de adım adım şampiyonluğa koşarken, yönetim ise tam anlamıyla sınıfta kaldı. Bekir Yıldız başkanlığında görevi devralan yönetim kulübü borç batağına sürükledi. Bankalardan çekilen 4 Milyon TL krediye rağmen bir türlü borçları ödeyemeyen yönetimde kimsenin eli cebine gitmeyince geçmiş dönemde bin bir emekle alınan ve kulübe kazandırılan birçok demirbaş satlığa çıkarıldı. Bunlardan en önemlisi ise kulübün otobüsü oldu. Kayserispor`un artık bir kulüp otobüsü olmadığı gibi futbolcuların kullanımı için alınan 6 adet Volkswagen marka otomobilde satıldı.

Kulübün borçları tam anlamıyla gırtlağı aştı. Kulübün sadece doğalgaz borcunun tutarı 155 Bin TL... Elektrik borcu ise 47 Bin TL tutuyor. Bunların ödenmesi için ise en küçük bir girişim yok. İddialara göre ricalar ile doğalgaz ve elektriğin kesilmesinin önüne geçiliyor. Asıl büyük şok ise mutfak borçlarında yaşanıyor. Oyuncuların günlük yemekleri için esnfatan borç koşuluyla malzeme alınabiliyor. Esnaf borcu kestiğinde ise oyuncuların yemeklerinin nasıl hazırlanacağı merak konusu. Tesislerde kriz kapıda. Oyuncular ve çalışanlar bundan en fazla etkilenen kesim ama yönetimden çıt çıkmıyor. Tek bir yönetici bile eline cebine atıp borçlar konusunda girişimde bulunmuyor.

Kayserispor borç batağında. Recep Mamur döneminde alınan ve içi özel olarak dizayn ettirilen kulüp otobüsü yeni yönetimin borçları nedeniyle satıldı. Sezon sonuna kadar kullanım hakkı için rica-minnet ikna edilen alıcılar sezon sonunda Kayserispor`un otobüsünü alacak. Bu da yetmedi... Oyuncuların kullanımı için alınan 6 adet Volkswagen marka otomobil satıldı. Ancak, buralardan elde edilen gelirin nerelere harcandığı büyük merak konusu. Çünkü oyuncuların Denizlispor ve Altınordu galibiyet primleri ödenmedi. Bu da yetmezmiş gibi başarıdan başarıya koşan oyuncular aylardır maçbaşı ücretlerini alamıyor sadece özveri ile sahaya çıkıyorlar.

Büyük vaadler ile göreve gelen yöneticilerin bankalardan 4?Milyon TL kredi çekmesine rağmen borçlanmaya devam etmesi Recep Mamur dönemini mumla aratıyor.?Recep Mamur`u başkanlığında tek kuruş borcu bulunmayan kulüp bu günlerde neredese uçan kuşa borçlu. Hatta durum o kadar vahim ki Recep Mamur döneminde kulübün kazanımları bu dönemde yöneticilerin elini cebine atmaması nedeniyle tek tek satılıyor. Kulüp otobüsü, kulüp otomobilleri satıldı. Yeni tesislere tek bir çivi bile çakılamadı. Kayserispor yönetimi ile etiket yapanların maddi kriz ile boğuşan takıma tek kuruş desteği olmaması Recep Mamur dönemini herkese özletir hale getirdi.

(Özel Haber: Erhan KAN)



Anahtar Kelimeler: BORÇ BATAĞI!