BONUS HOCA AGÜ´DE

6.07.2015 11:36:56

Bonus Hoca olarak tanınan eğitim yazarı Süleyman Beledioğlu, Abdullah Gül Üniversitesi´nde üniversite adaylarına ve AGÜ´yü ziyaret eden öğrencilere tercih tavsiyelerinde bulundu.




Kamuoyunda bonus hoca olarak bilinen eğitim yazarı Süleyman Beledioğlu, AGÜ´de YGS´den tercih yapacak öğrencilere yol gösterdi. Öğrenciler ile yakından ilgilen Beledioğlu, öğrencileri aldıkları puan doğrultusunda tercih yapmaları için yardım etti. Burada konuşan eğitim yazarı Beledioğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Beledioğlu, "Tercihlerde öncelikle çocuklarımızın dikkat edeceği 1´inci durum yaptıkları tercihte ya kesin tutar, yada kesin tutmaz şeklinde bir yargı içerisinde olmamalarıdır. Buradan hareketle tercihlerinde 3 tane bölge oluşturmaları gerekiyor. Bunu ÖSYM´de 2015 kılavuzunda çok net olarak öneriyor. Bu 3 bölgenin birincisi, birinci bölgede çocukların puanlarından daha yüksek bir grup 4 yada 5 tane tercih yapmalarını öneriyoruz. Sonra puanlarına yakın 15 tane tercih öneriyoruz" dedi.
Beledioğlu, "Birde puanlarından daha düşük 5-6 tane tercih yapmalarını öneriyoruz. O tercih gruplamalarında çocukların 5-6 tercih yapıp da 2 tanede düşük tercih yazarak üniversiteye gireceklerini düşünmemelidir" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: BONUS HOCA