?Bol bol yiyin gari?

4.12.2015 09:32:54

Soğukların artmasıyla paralel olarak balık satışları da arttı. Yakında Karadeniz´de balığın azalacağını söyleyen Ergün Balıkçılık´tan Osman Kılıç, ?Balığın en ucuz dönemindeyiz. Vatandaşlar varken bol bol yesinler? dedi.

 

 

   Balık fiyatlarının 1 ay sonra artacağını ifade eden Osman Kılıç, ?Soğuklarla beraber balık satışımız yüzde atmış oranında arttı. Yalnız çok ucuz balık satamıyoruz. Karadeniz´de hamsi çekilmek üzere. Buzhanelere dönüyor artık. Hamsinin kilosu 7 buçuk lira. Hamsi için bu da ucuz bir fiyat ama 1 ay sonra fiyatlar daha da artacak. Vatandaşlarımız hamsi varken bol bol yesinler. Balığı en ucuza yiyebilecekleri dönemdeyiz şu an? şeklinde konuştu.

   Vatandaşların balık alışverişinde dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Kılıç, ?Çupra balığında indirimimiz var. Vatandaşlara onu tavsiye edebilirim. Fırında ve ızgarada çok güzel olur. Orta gelirli aileler için de kefali öneririm. Kefal Karadeniz´den çıkıyor, kesinlikle kemiği kılçığı olmaz 3 tanesi 1 kilo civarında geliyor, kilosu da 7 lira. Balık alırken gelip beni bulsunlar. Balığın gözlerine çok iyi baksınlar. Gözlerinin bilye gibi olması, canlı durması lazım. Balık alırken gözlerine bakıp ona göre alsınlar. Çenekopun rengine dikkat edilmeli, çağla yeşili olmalı. Barbunlar kırmızı olmalı. Norveç somonunun rengi bizim balkabağının rengi gibi olmalı. Lagosta muhteşem bir indirimimiz var 6 liraya satıyoruz. Halka halka doğruyoruz, ortasında sadece omuriliği var. Şu an revaçta olan kırmızı benekli deniz alası. Bu da yine hiç kemiği kılçığı olmayan bir balık. Her insanın bu balığı bir kez tatmasını isterim? ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: yiyin gari