BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

9.03.2015 09:56:50

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Radisson Blu Otel'de kadınlara yönelik bir program düzenledi. Gül Düzgün annelere seslenerek, Hepimiz bir nesil yetiştiren anneler olarak kadına şiddet sorununu çözelim” d

 

Kadına şiddete hayır!

 Düzenlenen programa Kaymakam eşleri, kadın yöneticiler, kadınlarla ilgili sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, koruyucu anneler ile şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Gül Düzgün, Son zamanların en önemli sorunlarından olan kadına şiddete hayır diyelim. Anne ve babalar olarak oğullarımızı insana, kadına saygılı yetiştirelim. Eğitimciler çocuklarımızı iyi eğitelim. Basın mensupları olarak haberlerin veriliş şekline dikkat edelim. Sivil toplum kuruluşları olarak bu konuyla daha fazla ilgilenelim. Kadına şiddetin beyinlerden silinmesi için gayret gösterelim. Birlikten kuvvet doğar. Hepimiz bir nesil yetiştiren anneler olarak bu sorunu zaman içerisinde çözelim” dedi.

‘Kadın gülümserse çocuk gülümser' diyen Gül Düzgün, Kadın gülümserse eş gülümser. Kadın gülümserse toplum gülümser. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi cennet anaların ayakları altındadır. Öyle de olmalı. Bu dünyada anneler, eşler, kadınlar ona göre değer görmeli. Milletimiz kadına verdiği önemi eşleri, anneleri ve kız kardeşleri adına yaptırdıkları çok önemli eserlerde göstermiştir” diyerek tarihte önemli görevler üstlenen kadınlardan bahsetti.

Gül Düzgün'ün konuşmasının ardından çocuk evlerinde bakım gören kimsesiz çocuklardan 8 Mart'ta doğum günü olanlar için pasta kesildi. Pasta kesimi sonrasında ise davetlilere yemek ikram edildi ve şiirler okundu. 



Anahtar Kelimeler: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR