BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE İDRAK EDECEĞİZ

23.04.2020 12:01:00

Başkan Büyükkılıç, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir Ramazan ayını daha birlik beraberlik ve dayanışma içinde idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç, koronavirüs belasının sona ermesiyle iki bayramı bir arada yaşama temennisinde bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının ve içerisinde idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’nin Kovid-19 belasından insanlığın kurtuluşuna vesile olması dileğinde bulundu. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı ile inancımızın ve kültürümüzün en önemli günlerinin yaşanacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Ramazan ayı, sadece oruç, iftar, sahur ayı değil. Ramazan ayı, aynı zamanda birlik-beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Bizler bu inanç ve bu kültürle büyüdük ve inşallah gelecek nesillerimiz de bu inanç ve bu kültürü devam ettirecekler. Çünkü, bir ve beraber olmaya, iri ve diri olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tehdit ve tehlikelerden uzaklaşmamızın ve gelecek nesillerimize daha huzurlu bir dünya bırakmamızın tek yolu bu. Ramazan ayının birlik beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum” dedi. 

Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu ve Hayırsever Kayseri insanının her zaman yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilediğini dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Varlığını yakınlarıyla ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı bilen hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Gönlü zengin hemşehrilerimiz, gönlü zengin dernek ve vakıflarımız, devlet kurumlarımız ve ihtiyaç duyan herkesin yanında olan belediyelerimiz yine Ramazan ayında üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklardır. Bu yıl Ramazan ayında, Ramazan Sokağı gibi etkinliklerle, iftar sofralarıyla ya da teravih namazlarıyla ne yazık ki bir arada olamayacağız. Ramazan ayının manevi atmosferini belki birlikte yaşayamayacağız; ama aynı dağın yeli olmaya, sosyal mesafelerle aynı duyguları ve aynı manevi hazzı yaşamaya devam edeceğiz. Rabbim, huzurumuza bozan tüm şerlerden bizi muhafaza eylesin. Tüm hemşehrilerimin Ramazan-ı şerifini tebrik ediyorum. Rabbimden sağlık ve huzur içinde Ramazan Bayramına eriştirmesini diliyorum” diye konuştu.